Tânăra care a ajuns sub o mașină, în urma accidentului din Piața Avram Iancu, este intubată la Terapie Intensivă. Evoluția e favorabilă

Tânăra de 21 ani care a fost ieri victima accidentului rutier din Piața Avram Iancu este în continuare la Terapie Intensivă, fiind intubată și ventilată mecanic. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Cluj, evoluția este favorabilă, nu are nevoie de intervenții chirurgicale, iar leziunile suferite la nivelul organelor interne sunt, din fericire, minore. Tânăra are o contuzie pulmonară, care nu este majoră, fractură frontală cu înfundare și arsuri care nu sunt grave.

Urmează să i se facă, din nou, Computer Tomograf pentru reevalarea situației, iar treptat va fi scoasă de pe intubare și ventilare mecanică.

Pacienta a fost ieri victima unui accident rutier, ajungând sub una din cele două mașini implicate. Accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 17.50, la intersecția Bulevardul Eroilor, intersecție cu Piața Avram Iancu. A fost vorba despre nerespectarea semnificațiilor semaforului rutier, accident soldat cu vătămarea unei persoane în calitate de pieton și avarierea a două autoturisme implicate în accident.

„Un șofer de 68 de ani, care circula pe strada Eroilor, cu direcția cartier Mărăști, ar fi pătruns pe culoarea roșie a semaforului și a intrat într-un atuovehicul care circula pe strada Piața Avram Iancu, în direcția Zorilor, condus de o femeie de 30 de ani. În urma impactului, mașina șoferiței a fost proiectată pe trotuar, unde a acroșat o tânără de 21 ani în calitate de pieton”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Trecătorii au fost cei care au scos-o pe tânără de sub mașină până la sosirea echipajelor de prim ajutor.

„Echipajele de pompieri și SMURD au acordat asistență medicală de urgență unei tinere de aproximativ 20 de ani care a fost surprinsă pe trotuar de un autoturism care a ricoșat pe trotuar. Persoana a suferit traumatisme multiple, chiar unele severe. A fost scoasă de sub mașină de către trecători până la sosirea pompierilor. Tânăra a fost transportată în stare de conștiență la spital”, au declarat, ieri, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Citește și:

Accident rutier GRAV lângă Teatrul Național

Adauga comentariu