zahar

Cum sa treci de la marimea M la XS. O tanara din Cluj este dovada vie ca prin vointa poti ajunge la o silueta de vis

scris de Florentina Tatar / 13.08.2015 18:27 / 1 comentariu / 21440 vizualizari
Desi abia a atins pragul majoratului, Diana Baciu are o experienta foarte bogata in fitness si alimentatie sanatoasa. A incercat totul pe pielea ei si a trecut prin toate caznele inerente unui program zdravan de slabire, de la infometare si frustrare, neincredere in forte proprii si umilinta, pana... citeste mai departe

Se cauta donatii pentru "Ajutor intr-o cutie"

scris de Florentina Tatar / 05.12.2014 10:46 / 0 comentarii / 223 vizualizari
50 de familii nevoiase din Cluj, oameni cu venituri foarte mici, mame singure cu multi copii sau batrani neajutorati au ca singura bucurie de Craciun cutia cu alimente si diverse bunuri utile daruita de cei de la Asociatia Hannah. Cei care vor sa faca o fapta buna in pragul Sarbatorilor de Iarna... citeste mai departe

Proiectul “Ajutor intr-o cutie” revine. Sprijin pentru masa de Pasti pentru zeci de familii nevoiase

scris de Florentina Tatar / 25.03.2014 15:12 / 2 comentarii / 373 vizualizari
Parinti cu multi copii, familii in care un parinte e bolnav si celalalt nu poate sa lucreze pentru ca trebuie sa aiba grija de copii, clujeni fara scoala care nu isi gasesc job si batrani nevoiasi care nu mai au familie vor fi sprijiniti de Pasti cu un pachet de alimente de catre Asociatia Crestina... citeste mai departe

Lectia de sambata la Casa TIFF: cum sa iti alegi cafeaua

scris de Florentina Tatar / 01.03.2014 17:39 / 0 comentarii / 199 vizualizari
O ceasca de cafea poate avea nuante si o savoare nebanuita urmad cateva reguli. Vizitatorii matinali de la casa TIFF au aflat cateva din acestea stand la o sueta cu bar managerul, in cadrul primei intalniri in care publicul e asteptat sa isi dezvaluie asteptarile fata de produsele de la bar.... citeste mai departe

Alternative la consumul de sare si zahar

scris de Ziar de Cluj / 20.12.2012 11:09 / 0 comentarii / 72 vizualizari
Reducerea consumului de sare si zahar este importanta, daca doriti sa aveti un regim alimentar sanatos. Veti fi placut surprins de multitudinea de arome care pot fi savurate, atunci cand reduceti consumul de sare si zahar si incercati unele dintre urmatoarele alternative sanatoase. Alternative la... citeste mai departe

Regimul alimentar si imunitatea

scris de Ziar de Cluj / 20.12.2012 06:11 / 0 comentarii / 20 vizualizari
Eficienta sistemului imunitar depinde intr-o anumita masura de combustibilul pe care i-l oferim. Anumite alimente contin nutrienti care sunt cunoscuti ca avand efecte imuno-stimulatoare potente, care pot fi folosite pentru imbunatatirea rezistentei la infectii si pentru a ajuta in lupta impotriva... citeste mai departe

Mituri spulberate despre… alimente

scris de Ziar de Cluj / 13.12.2012 15:11 / 0 comentarii / 12 vizualizari
Piata ofera o multime de alimente destinate publicului constient de propria greutate. Versiunile slabe in grasimi sau zahar ale multor alimente se gasesc pe rafturile supermarketurilor. Oricum, valoarea acestor alimente, ca ajutor pentru slabire, este discutabila, iar unele au o valoare nutritiva... citeste mai departe

Indulcitorii alimentari

scris de Ziar de Cluj / 06.12.2012 09:10 / 0 comentarii / 136 vizualizari
Indulcitorii sau edulcorantii sunt substante capabile sa creeze senzatia de dulce cand vine in contact cu papilele gustative prezente in unele zone ale limbii. Indulcitorii, folositi pentru a da un gust dulce alimentelor si bauturilor, pot fi naturali sau sintetici.   Indulcitorii... citeste mai departe

O rezerva de energie – glucidele

scris de Ziar de Cluj / 05.12.2012 11:29 / 0 comentarii / 226 vizualizari
Ar fi o gresala sa suprimati zaharurile din alimentatia dvs. La urma urmei, ele constituie o sursa esentiala de energie. Confruntat cu o carenta de glucide, organismul le extrage din masa musculara; astfel se pierde masa corporala slaba, si nicidecum masa grasa!   Ce sunt glucidele?Glucidele... citeste mai departe

Zaharul si inima

scris de Ziar de Cluj / 28.11.2012 07:43 / 0 comentarii / 59 vizualizari
Cand consumam zahar, o parte din ele este transformat intr-o forma de grasime, cunoscuta sub numele de triglicerida, care nu are o structura identica cu cea a colesterolului. Totusi, se pare ca are un rol in bolile de inima, desi nu este nici acum sigura semnificatia acestuia. Rolul... citeste mai departe