Uncategorized

Vitrina Advertising ia 150.000 de euro pentru publicitatea rampei ecologice a Clujului. Care nu exista.

Viitorul Centru de management integrat al deseurilor este, in prezent, o bucata de teren, care se intinde pe o suprafata de peste 70 de hectare. O zona in care s-au facut mai multe sapaturi si cam atat, adica 15% din totalul lucrarilor. Pentru acest proiect european s-au alocat, pana acum, in jur de 113 milioane de lei, adica peste 33 de milioane de euro. Doua firme care au castigat contracte banoase in baza proiectului european au ajuns in atentia procurorilor anticoruptie. Ziar de Cluj va prezinta lista societatilor care au incheiat contracte pentru acest proiect care trebuia sa fie deja gata! Intre timp, clujenii raman cu gunoaiele neridicate.

Departe de a fi gata, din finantarea europeana pentru proiectul “Sistemul de Management Integrat al Deseurilor” au “muscat” deja cateva firme. La executia propriu-zisa a lucrarilor stam prost, proiectul fiind intarziat aproape doi ani. In schimb, s-au alocat bani si s-au semnat contracte pentru publicitate (Vitrina), asistenta tehnica (Romair), sprijin managerial (KVB Economic Cluj), servicii de audit intern (Expert Cont SRL Piatra Neamt), asistenta tehnica (Tahal Consulting).  Executia propriu-zisa a lucrarii a fost preluata de SC Napoca SA, dupa ce firma care a castigat licitatia a intrat in faliment. Suma atribuita pana acum pentru SMID este de aproape 113 milioane de lei!

 Romair Consulting, firma apropiata PDL si controlata de Gheorghe Boeru, a castigat un contract pentru acest proiect european in valoare de 403.680 de lei, semnat in 27 noiembrie 2012. Perioada contractata este de 29 de luni. Obligatiile firmei sunt de a oferi asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul executiei.

 Compania de publicitate Vitrina Advertising, detinuta de Mihaela Rus, a castigat, pentru Sistemul de Management Integrat al Deseurilor, un contract in valoare de 697.774 de lei. Contractul de publicitate a fost semnat in 28 septembrie 2012. In schimbul acestei sume, Vitrina trebuie sa elaboreze o strategie de informare si constientizare a publicului larg asupra avantajelor colectarii selective a deseurilor si ale implementarii sistemuluil de management integrat al acestora in judetul Cluj. De asemenea, compania de advertising va derula prima campanile de informare si constientizare publica. “Publicitate obligatorie si asigurarea vizibilitatii proiectului Sistemul de Management Integrat al Deseurilor din judetul Cluj”, mai este trecut in descrierea succinta a contractului. Actul a fost semnat pentru o perioada de 26 de luni.

Cornelia Trif, purtator de cuvant al CJ Cluj, precizeaza ca acest contract de publicitate a fost semnat pentru intreg proiectul SMID. “Pentru fiecare proiect european se impune si contractarea unui serviciu de publictate, care se ocupa cu tot ce inseamna mediatizarea acestuia: organizarea conferintelor de presa, transmiterea invitatiilor, pana la realizarea tablelor de identificare a proiectelor”, arata Cornelia Trif.

 KVB Economic filiala Cluj a semnat un contract de 1.335.449 de lei pentru acelasi proiect, in 20 mai 2011. Firma la care au fost actionari fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, si fostul comisar general al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, si-a adjudecat contractul de Asistenta Tehnica  pentru sprijin managerial in implementarea proiectului SMID. Licitatia firmei apropiate PDL a fost castigata in detrimentul Mott MacDonald Limited, o firma cu 14.000 de angajati si care deruleaza proiecte in 50 de tari.

In 2011, procurorii DNA au realizat perchezitii la sediul din Cluj a societatii, scrie presa vremii , existand suspiciuni in privinta licitatiilor pe care firma le-a castigat in toata tara.

Expert Cont SRL, o firma din Piatra Neamt, a castigat un contract de 80.000 de lei cu Consiliul Judetean Cluj, in baza aceluiasi proiect. Contractul a fost semnat in 27 septembrie 2012 si presupune Servicii de audit intern pentru SMID. Presa din Neamt  dezvaluie despre aceasta firma ca este apropiata PSD.

Tahal Consulting Engineering a semnat, tot in baza aceluiasi proiect, un contract de 2,82 milioane de lei, in 14 iunie 2011. Contractul presupune Asistenta Tehnica pentru Supervizarea contractelor de lucrari aferente SMID.

Tahal Consulting Engineering a ajuns, de curand, in atentia opiniei publice dupa ce DNA a dezvaluit ca doi directori ai societatii sunt cercetati pentru cumparare de influenta.

In comunicatul DNA se arata ca doi administratori de la Tahal Consulting, Nicolae Frank si Cristian Vlad Goga, au cumparat influenta de la Adrian Mindroiu, director al Autoritatii de Management pentru POS-Mediu. “In perioada noiembrie 2011-prezent, Mindroiu Adrian, director general si ulterior director la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu (AM POSM), in mod repetat, a pretins si primit bani, alte foloase si a acceptat daruri de la reprezentantii firmelor conduse de Frank Nicolae si Goga Vlad Cristian, cu complicitatea şi a altor persoane, pentru a interveni pe langa diferiti functionari din cadrul AM POSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului mentionat, între care si firma TAHAL CONSULTING ENGINEERING SRL”, arata procurorii anticoruptie.

In sfarsit, cel mai substantial contract, cel de executie efectiva a lucrarilor, a ajuns pe mana societatii clujene SC Napoca SA, controlata de Dan Gratian, fiul fostului sef al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Serban Gratian, iar directorul general este liderul UNPR Cluj, Stefan Dimitriu, dupa cum dezvaluie redactiadestiri.ro.

De fapt, licitatia pentru construirea centrului de management al deseurilor a fost castigata de firma din Timisoara Confort SA, in ianuarie 2012. Intre timp insa societatea a intrat in faliment iar restul firmelor din consortiu au subcontractat lucrarea societatii Napoca SA.

Asa arata o investitie pentru care s-au alocat, deja, 113 milioane de lei!

 

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu a dat asigurari, ieri, ca deseurile clujenilor vor putea fi depozitate la viitorul centru de management cel mai devreme in martie 2014.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *