Afacerea zilei

Venus Impex, povestea fabricii care, de un sfert de veac, produce dulciurile clasice atat de apreciate de copiii de toate varstele

Nu e clujean care sa nu fi gustat binecunoscutele mentosane, drajeurile cu vitamina C sau menta, bilele colorate, bombonelele CIP, jeleurile cu fructe, rahatul, pufuletii dulci sau alunele glazurate care au iesit de pe poarta fabricii de dulciuri Venus Impex.

Fabrica e o afacere de familie, in care fiecare are rolul sau bine stabilit: Mircea Bere se ocupa de partea tehnica, sotia de productie, iar fiica de vanzari. Au inceput in toamna anului 1990 si de atunci pana azi au reusit sa se mentina pe piata cu acelasi nume, care, in timp, a devenit un brand.

„Am debutat in Cluj, cu comert alimentar, un magazin non-stop care a functionat 7 ani fara intrerupere. Productia de dulciuri am inceput-o in 1996, intr-un spatiu mic din Piata Abator, cu o singura turbina de drajat, iar acum avem 20”, povesteste Georgeta Bere, director la Venus Impex.

In 2006, cand oportunitatile pietei comunitare incepeau sa devina tentante, s-a simtit nevoia extinderii afacerii. Dupa cautari serioase, proprietarii au ales o fosta tamplarie din Ocna Mures,  pe care au reamenajat-o conform cerintelor si nevoilor fabricii de dulciuri si productia a inceput imediat. Comenzile curgeau.

„Sotului meu ii plac foarte mult dulciurile, in special cele clasice. Asa s-a nascut ideea de a face o fabrica de dulciuri. N-aveam habar de unde sa incepem. Curajul nostru a venit, probabil, din faptul ca nu stiam la ce ne inhamam. Cand au intervenit dificultatile, nu s-a mai pus problema sa renuntam, ci am cautat solutii”, marturiseste cu sinceritate Georgeta Bere.

Venus Impex comercializeaza gama de produse Sweet Harmony. Multi lauda jeleurile lor, care sunt deosebite, dar eu va recomand sa incercati alunele glazurate. Sunt absolut delicioase, glazura nu e prea tare, iar alunele sunt proaspete si crocante. O gustare consistenta de savurat in orice moment.

Pe langa dulciurile clasice, fabrica are si o sectie de manufactura ornamente de tort, flori comestibile fabricate manual din pasta de zahar, productie de serie destinata vanzarii in magazine.

Gama de articole se largeste in continuu, pe masura ce managerii sesizeaza noi oportunitati in piata. Astfel au ajuns sa produca, pentru apicultori, sirop de zahar si turte care se dau albinelor in sezonul rece.

Am avut ocazia sa vizitez fabrica de la Ocna Mures si nu va pot descrie simfonia de arome care m-au invaluit de cum i-am trecut pragul si ale carei ecouri inca mai persista in mintea mea, nici tentatia greu de stapanit de a-mi baga mainile pana la coate printre bilele multicolore si zornaitoare care se invarteau in turbina. Dar cel mai mult m-au impresionat oamenii cu care am stat de vorba.

Georgeta Bere este o femeie extraordinara. Hotarata, puternica, harnica, modesta, cu mintea deschisa, cu capul pe umeri si cu un suflet frumos. E o adevarata placere sa povestesti cu ea.

Despre astfel de oameni, care nu-si pierd timpul plangandu-se ca lucrurile nu merg cum si-ar dori, ci cauta solutii si se pun pe treaba, trebuie sa se vorbeasca mai des. Aceasta afacere este dovada ca se poate razbi si in conditiile actuale de piata, prin munca si perseverenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *