Rautacisme

Vasile Lungu a identificat tema de foc pentru candidatul Paleologu: PERICOLUL culturii de AMBROZIE. Dacă Barna era președinte, atunci… hahahaha

Până mai ieri rămas necunoscut, un senator din Sălaj, ajuns prin diverse matrapazlâcuri președinte al Partidului Mișcarea Populară Cluj, se dovedește a fi plin de idei generoase, cu impact masiv asupra sănătății alegătorilor. Două dintre preocupările recente ale senatorului Vasile Crisitan Lungu – cel mai probabil, singurele preocupări – sunt reprezentate de pericolul tehnologiei 5G și a pericolului extinderii culturii de ambrozie. 

Două teme de impact local masiv. Iar după cum ne-au obișnuit politicenii clujeni, problemele cu care se confruntă aceștia, devin peste noapte, teme naționale. 

Da, un al treilea demers, lăudabil de altfel, îl constituie faptul că Vasile Crisitan Lungu și-a transformat pagina de Facebook într-o campanie de promovare a lui Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru funcția de Președinte al României. Asta da, în comparație cu liberalii clujeni, care au uitat intenționat de promovarea activității lui Rareș Bogdan, liderul PMP Cluj a identificat, după ani de pauză, utilitatea unei pagini virtuale de socializare. 

Revenind la preocupările lui Vasile Lungu, dintre toate temele acute ale zilei, precum criza guvernamentală, lipsa dotărilor și condițiile mizerabile din spitale, în special cele de psihiatrie, lipsa toaletelor într-o bună parte din școli sau lipsa manualelor la începutul noului an școlar, Vasile Lungu a identificat două teme de foc:

pericolele reprezentate de tehnologia 5 G și a culturii de ambrozie. 

Da, și la nivel local, Clujul are o mulțime de beteșuguri:

lipsa infrastructurii rutiere, a unei centuri metropolitane, lipsa spațiilor verzi, lipsa locuințelor sociale, aglomerația inumană, lipsa creșelor și a grădinițelor, lipsa accesului pentru tineri la propria locuință, creșterea nejustificată a prețurilor în domeniul imobiliar, în aceste condiții, Vasile Lungu a decis să îi reprezinte pe clujeni în virtutea celor două teme: ambrozia și tehnologia 5 G. 

„Persoanele care suferă de alergii trec printr-o perioadă de coșmar în cele 3 luni de polenizare.

Ambrozia este o buruiană des întâlnită chiar și în zone urbane, iar în combinație cu praful din oraș, efectiv îmbolnăvește oamenii.

Distrugerea ambroziei ar trebui să fie o procedură publică și rapidă, nu un alt proiect ce se pierde printre hârtii,” afirmă senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Cluj. 

De bună seamă, vă întrebați de unde până unde a ajuns economistul Vasile Lungu, școlit în SUA, să se intereseze de asemenea teme. 

Ei bine, întrucât ne aflăm într-un an electoral pentru prezindențiale, urmat de un alt an electoral pentru alegerile locale, Vasile Lungu a scos de la naftalină două teme care nu au fost revedincate încă de alți politicieni clujeni, încercând să transmită publicului pericolul în care se găsește:

polenizarea e gravă, iar ambrozia dăunătoare.

Tehnologia 5 G, implementată în satul Florești, reprezintă cel mai mare pericol pentru săteni.

Despre lipsa Centurii de Sud, despre satul urbanizat haotic, despre construcțiile ce îi lipsesc pe oameni de spații verzi, despre coșmarul în care s-au trezit floreștenii, după ce s-au făcut datori la bănci și acum urmăresc cum blocul în care locuiesc este umbrit de alte blocuri ridicate peste noapte, despre lipsa unui punct medical, a grădinițelor și creșelor din Florești, Vasile Lungu nu pare să fi aflat încă. 

Probabil, aceste două pericole identificate de Vasile Lungu – tehnologia 5 G și ambrozia – reprezintă pentru acesta subiecte cu autentic impact social, iar aceasta în virtutea studiilor sale liceale, fiind absolvent al Seminarului Teologic din Zalău. 

De asemenea, pregătirea sa în domeniul financiar-bancar, precum și cea în Afaceri Internaționale îl califică pentru demersul său împotriva pericolului reprezentat de cultura de ambrozie. 

Astfel, devine clar motivul pentru care președintele PMP, Eugen Tomac, l-a păstrat în funcție pe Vasile Lungu, la Cluj, în calitate de președinte al PMP Cluj, în contextul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, când toți președinții tuturor filaialelor de partid care obținuseră un scor rușinos sub 5% au fost demiși peste noapte.

Conducerea PMP a demis 17 președinți de organizații, dar pe Vasile Lungu, care obținuse la Cluj 4,29% pentru partid, l-au păstrat în funcție pentru această inițiativă măreață:

lupta împotriva culturii de ambrozie. 

Cică nu există nici un demers concret realizat la nivel local împotriva extinderii ambroziei sau o campanie de informare, susține senatorul Vasile-Cristian Lungu. Acesta a înaintat la începutul acestei luni o cerere către Direcția de Mediu din Cluj-Napoca pentru verificarea rapoartelor privind combaterea buruienii ambrozia pe raza municipiului și demersurile realizate până acum.

Evident, în Cluj, unde cetățenii respiră cel mai curat aer din univers, unde Emil Boc este primar pe viață, acest demers este lovit de nulitate.

Cum, nu știați?

Poluarea e aproape zero în municipiul Cluj-Napoca, orașul sufocat de mașini, pentru că așa spune Emil Boc pe Facebook. Și rapoartele făcute la comandă, care omit muntele de gunoi de la Pata Rât.

Dar e bine că și zălăuanul Vasile Lungu, ajuns președinte al PMP Cluj, a găsit o temă cu care să iasă-n față: demascarea pericolului culturii de ambrozie. 

Sincer, la cât de acută e această temă, îi sugerăm să o transforme într-un subiect de campanie pentru prezidențiale: oare cum va eradica cultura de ambrozie profesorul Teodor Paleologu, candidat din partea PMP la funcția de Președinte al României? 

Dacă Barna era președinte, atunci… hahahahahaha

 

sursa foto: vasilecristianlungu/pagina personala de facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *