Din oras

Ulițele Clujului de cinci stele – clujenii de pe o stradă din Borhanci, obligați să inhaleze praf după lucrările de „întreținere” ale Primăriei

Clujenii care locuiesc pe strada Remenyik Sandor au făcut solicitări către Primărie să se intervină cu lucrări de întreținere deoarece strada, care e mai degrabă o uliță, era acopeirtă de gropi. Doar că acum situația este mult mai rea deoarece pietrișul turnat produce un praf care este inhalat de toți cetățenii care locuiesc pe stradă.

„Praf insuportabil după pietruire, care este binevenită, dar neaparat avem nevoie de o asfaltare sau măcar un strat de asfalt rezultat în urma unor decopertări. De asemenea, o limitare a vitezei la 30 km/h, ar face strada (într-un cartier rezidențial) mai prietenoasă cu locatarii ei”.

„De doi ani de când stăm pe strada Remenyik Sandor ne confruntăm cu problema prafului. Suntem la etajul patru, dar de multe ori nu putem sta cu geamul deschis din cauza prafului care se ridică de pe stradă când trec mașini. Situația a devenit mai gravă de câteva săptămâni de când pe stradă s-a turnat ceva pietriș, dar care este de fapt mai mult praf. Când trec mașini pe stradă (de orice dimensiune și cu orice viteză) se ridică un nor de praf pe care noi și copiii noștri îl respirăm zilnic”, au sesizat clujenii.

Primăria Cluj-Napoca le-a transmis cetățenilor că „pe strada Remeniyk Sandor s-a intervenit cu lucrari de intretinere specifice străzilor nemodernizate în cursul lunii martie”. |Doar că acele lucrări de întreținere presupun un strat de pietriș care produce praf, de aceea strada ar trebui asfaltată.

Situația nu este singulară. În apropiere, pe strada Colonia Sopor, pentru combaterea prafului s-a intervenit cu cisterne cu apă, însă aceasta nu este o soluție pe termen lung și în niciun caz nu este o soluție care să facă cinste unui oraș de cinci stele.

„Apreciem minima protecție pe care ați luat-o pentru locuitorii străzii Col.Sopor (Gheorgheni) în sensul în care pe stradă au apărut în câteva zile cisterne cu apă care au mai ținut praful și microoganismele să nu se ridice atât de mult în aer, dar va comunicăm că acele cisterne nu au urcat niciodată pe porțiunea în pantă de pe stradă (până la captul străzii) unde este cel mai necesar acest lucru, întrucât pe acea porțiune toate autovehiculele urcă sau coboară cu viteză, antrenând nori de praf imenși, microorganisme, bacterii , etc. care se dispersează greu, acoperind suprafețe foarte mari. Nu înțelegem de ce ale cisterne sau acea cisternă, s-au întors la baza pantei înainte de biserica Sf. Antonie, deși mai aveau apă care putea fi dispersată pe stradă, pe pantă în sus”, a sesizat un alt clujean.

Ziar de Cluj a atras atenția și asupra altor „ulițe” aflate la periferia orașului și ai căror locuitorii sunt foarte nemulțumiți de faptul că cele mai multe dintre proiectele Primăriei se concentrează pe zona centrală.

Citește și:

Din serialul „ulițe” din Cluj-Napoca fără trotuar și iluminat: Edgar Quinet

Citește și:

Clujenii de pe strada Sopor sunt sătui de amânările Primăriei: „Sunteți penibili, nu vă mai plătim nicio taxă sau vreun impozit până nu asfaltați și puneți iluminat public”

Citește și:

Pe o stradă din Cluj se așteaptă de PATRU ani iluminat stradal: „Când iluminați această stradă a GROAZEI ?”