De cartier

Transformarea atelierului fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” în creșă de cartier cu 90 de locuri costă aproape 3,5 MILIOANE de EURO

Atelierul școlar al fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” din cartierul Mănăștur ar putea fi transformat în viitor în creșă de cartier. În prezent, există o nevoie crescută de locuri în creșele de stat din Cluj-Napoca, iar consilierii locali vor aproba un proiect de hotărâre cu o valoare de peste 17.000.000 lei ce va permite schimbarea de destinație din atelier pentru școală în creșă de cartier. 

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 17.219.073,71 lei cu TVA/ cca 3.489.057,10 euro

Surse de finanțare: bugetul local. 

Durata de execuție: 1 an și 6 luni. 

Amplasament: Aleea Negoiu nr 9 B

Proiectant general: Imosteel SRL. Proiectant de specialitate: Vertum Studio SRL 

Suprafața terenului este de 2565 mp

Imobilul a făcut parte din baza materială de învățământ aferentă Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, desființat în prezent. 

Încă din toamna anului trecut, Centrul Bugetar de Administrare Creșe adresa o solicitare către administrația locală privind terenul de 2565 mp, unde este amplasat atelierul școlii, pentru conversia acestuia în creșă de cartier și prin care arăta că „se confruntă cu o nevoie stringentă de locuri în creșe în această zonă a cartierului Mănăștur”. 

În septembrie 2020, Inspectoratul Școlar Cluj aproba solicitarea pentru înființarea unei creșe în clădirea în care a funcționat atelierul-școală al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, unitate desființată și al cărei patrimoniu a fost preluat de Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. 

Prin Planul Urbanistic de Detaliu, ce urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu local, se propune extinderea, etajarea parțială și schimbarea de destinație a imobilului din atelier pentru școală în creșă și funcțiuni aferente, amenajări exterioare, împrejmuire incintă. 

De asemenea, un alt proiect de hotărâre ce va fi adoptat de consilierii locali prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici, ceea ce presupune valoarea investiției și termenul de execuție a lucrărilor.

În prezent, imobilul existent are regimul de înălțime P+1E. Se propune realizarea unui etaj parțial din structură metalică ușoară care să nu încarce suplimentar structura. 

În privința extinderii propuse, regimul de înălțime este unul variabil de la D+P la P+E+R.

Se propune păstrarea structurii de rezistență a clădirii existente. 

Noua creșă ar putea include 6 grupe a câte 15 copii fiecare, adică un total de 90 de locuri. De asemenea, urmează să fie amenajate și un cabinet medical, birouri, vestiare, depozit aprovizionare și oficiu distribuire mâncare, precum și spații de joacă în interior și exterior. 

CITEȘTE ȘI: Atelierul fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau” urmează să fie transformat în creșă de cartier

În acest an aproximativ 61% dintre copiii înscriși nu au obținut un loc în creșă, însemnând că au rămas pe dinafară 996 de copii. Situația din acest an, la fel ca cea de anul trecut, este mult mai gravă întrucât din cauza pandemiei numărul locurilor a fost redus. Astfel, pentru anul 2021-2022 au fost disponibile doar 637 de locuri din totalul de 806 rămase libere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *