Uncategorized

Terra Gusto – restaurantul unde mananci "gusturi"

Red House era un talmes-balmes culinar cu nume englezesc si bucatarie ungureasca. Restaurantul de pe Brancusi era victima fluctuatiilor sufletesti ale proprietarului, altminteri un om simpatic, dar care a cautat in ultimii doi ani mereu sa vanda restaurantul, iar asta s-a vazut si s-a simtit in meniu.

Pana la urma a reusit sa gaseasca un doritor, care a transformat locul in ceea ce astazi se numeste Terra Gusto.

Un restaurant foarte placut ca design si foarte interesant ca meniu. Este clar ca noul proprietar stie ce vrea, asta se vede din felul in care a refacut interiorul si din felul in care a alcatuit meniul.

In plus, este hotarat sa puna foarte bine in valoare terasa enorma pe care o are in spate si care la vara va fi mana cereasca.

Am gustat aseara si eu, si amicii mei, un tartar de somon foarte gustos, o supa crema de dovleac cu fire de bacon parjit, o surprinzatoare lasagna cu piept de rata, un osso bucco foarte apetisant si am mai furat dintr-o farfurie niste rasol de porc si niste super deserturi.

Imi place ca Terra Gusto e un restaurant ce nu vrea sa epateze. E finut. Te lasa sa il descoperi. Sa il incerci si sa te obisnuiesti cu el pas cu pas.

Am ramas impresionat de lista de vinuri. Si de preturi. Caci am mancat de ne-am spart, iar nota pentru 6 persoane care au luat fiecare 3 feluri a fost 500 de lei (mancarea, ca la vin ne-am intins :))) )

Lumea buna din Cluj-Napoca a aflat deja de Terra Gusto, aseara era destul de plin. Si sunt convins ca o sa fie invadat de avocati, oameni de afaceri si alti musterii corporatisti, fiindca Terra Gusto devine o optiune serioasa daca te-ai plictisit de Baracca.

Nu am exagerat deloc cu titlul, e cu gust si prezentarea farfuriilor, are gust si mancarea.

PS: Adresa e str. Brancusi, 114. Am cerut si un numar pentru rezervari: 0720 237 881

 

Misun peste tot: in restaurante bune si proaste din Cluj, in piete si pe stradute cateodata pe nedrept detestate, vad lucruri frumoase nebagate in seama. Nu am pretentia ca sunt vreun mare expert in gastronomie sau arta, dar am un ochi indeajuns de critic ca sa imi permit sa fac o recomandare. Pot sa vad cu obiectivitate ce e bun intr-un lucru si, chiar si cand e rau ceva, sa apreciez ansamblul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *