Rautacisme

“Terapia” Boc sau joaca de-a telefonul stricat: clujenii nervoși i-au semnalat primarului problemele din oraș, iar Boc le-a transmis mai departe în public

Puțini pot aprecia nervozitatea ardelenilor molcomi, care nu au ezitat să îi umple mailul primarului Emil Boc cu tot felul de probleme și problemuțe, neplăceri și alte caraghioslâcuri. Recent, edilul clujean a declarat că a primit de la cetățeni sute de sesizări privind neregulile din oraș: lipsa parcărilor, străzi neasfaltate, tomberoanele pline de gunoaie de prin cartiere și câte și mai câte alte bazaconii clujene. 

E un motiv de mirare, cel puțin, întrucât din reclama de care are parte Clujul reiese clar că am scăpat de depresie, conform unui interviu fulminant al decanului Facultății de Științe Politice, Călin Hințea, care susține că în urma unor ”măsurători” ce relevă gradul de satisfacție și percepția clujenilor, aceștia sunt printre cei mai fericiți oameni de pe glob, care au depășit complexele și simptomele caracteristice despresiei. 

Cu alte cuvinte, rezultatele celor două modalități de sondare a opiniei publice scot la iveală aspecte diferite:

mailul primarului Boc – lucruricaremaenerveaza@yahoo.com – a înregistrat o groază de sesizări și nemulțumiri ale cetățenilor.

rezultatele publicate de Călin Hințea ni-i arată pe clujeni drept extra fericiți. Iar în Cluj, cică, problemele se rezolvă de la sine, aproape peste noapte. 

De fapt, mailul pentru cei nervoși este cât se poate de inutil, iar aceasta întrucât, în loc să rezolve din problemele semnalate de cetățeni, Emil Boc merge la câte un post de radio local și ne spune nouă, clujenilor, care sunt problemele. Da parcă cetățenii n-ar ști?! Un fel de… joacă de-a telefonul stricat. ”Clujenii mi-au spus, eu vă spun mai departe” – ce mai terapie de cuplu. 

Iar cuplul fericit nu poate fi reprezentat decât de administrația bocceană și clujeni.

În schimb, haideți că dăm din casă și vă spunem de ce sunt nervoși clujenii:

clujenii nu sunt nemulțumiți din cauza gropilor din asfalt, din cauza aglomerației din oraș, din cauza mizeriei de pe străzi și a unei administrații bocate, ci nervozitatea acestora este cauzată de faptul că Guvernul îi ia banii lui Boc. 

Varianta Boc

A ieșit primarul la rampă și a înșirat nemulțumirile oamenilor. Dar știți de ce sunt nemulțumiți? Pentru că primăria nu are bani, vreo 20 de milioane de euro, pentru a face într-un an ce n-a reușit în 12 ani, de când Emil Boc e la butoanele municipalității.

Iată de ce, aliniați în grup, primarii marilor orașe merg la Guvern pentru a boicota adoptarea Bugetului 2019. Ce să vezi? Acolo e nemulțumirea clujenilor. Una singură – Boc rămâne fără bani.

Carevasăzică, Boc e în fotoliu de primar de peste zece ani, problemele sunt cunoscute și răscunoscute, dar acum primarul a inventat o făcătură de mail pentru a sonda gradul de nervozitate din oraș. Va mai obține un mandat au ba? Asta-i întrebarea.

Păi, străzile neasfaltate, construcțiile ridicate haotic cu avize de la Urbanism, traficul sufocant, rampa de gunoi cu o toxicitate sporită, toate acestea nu au fost rezolvate nciodată cu adevărat. 

Dar acum, Emil Boc are o scuză: Guvernul îi ia banii și iată de ce clujenii sunt îndreptățiți să fie nemulțumiți. Iată de ce nu se mai extind străzile Bună Ziua și Borhanci, iată de ce strada Sopor este asfaltată doar prin intermediul aplicațiilor. 

Prin urmare, ne putem întreba, ce se făcea Boc dacă Guvernul nu-i lua acești bani?

Atunci nu ar fi avut nici o scuză și ar fi fost nevoit să se apuce de treabă. Cum însă primarul poate doar să dea premii ori să participe la evenimente mondene, vezi Untold și alte giumbușlucuri, ce bine, totuși, că Executivul îi taie din banii de chefuri. 

Oricum, habar n-are să-i administreze…

Dar iată care sunt nemulțumirile adunate de Boc și aruncate în față clujenilor:

problema identificării locurilor de parcare, lipsa parcărilor din cartiere sau siguranța circulației (treceri de pietoni, semaforizare, marcaje rutiere). De altfel, clujenii sunt supărați pe mașinile care ocupă trotuarele, pe lipsa parcurilor și spațiilor verzi (zonele La Terenuri și Detunata), pe lipsa punctelor de colectare selectivă, dar și pe faptul că gunoaiele nu sunt ridicate. Ori sunt ridicate în cel mai prost moment al zilei, dimineața, între orele 7-8, când traficul este oricum supraaglomerat.

Lista problemelor continuă cu deszăpezirea, transportul în comun (necesitatea multiplicării liniilor între cartiere), starea proastă a drumurilor (de exemplu Sopor, Depoului, Mozart sau Valea Fânațelor), ori iluminatul public care, în anumite zone, se stinge prea devreme. Clujenii sunt furioși și pe concetățenii care nu curăță după animalele de companie sau, deși au curți, lasă mașinile în stradă etc etc etc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *