Din oras

Temnita frumoasei Ancuta face pui: maine se deschide al treilea joc de tip “laboratorul groazei” la Cluj

Un  buncar din misterioasa zona 51, folosit ca baza militara si laborator care dezvolta proiecte secrete in timpul celui de al doilea Razboi Mondial. Suntem in anul incidentului Roswell si echipa din care faci parte trebuie sa investigheze zona. La intrare se declanseaza sistemul de autodistrugere al laboratorului, un semnal sonor va avertizeaza si un ceas electronic cronometru tin tensiunea la maxim pe parcursul urmatoarei ore. Acesta e scenariul jocului Room Escape care se va inaugura maine, 15 mai, inspirat de The Dungeon, temnita de succes a frumoasei Ancuta.

Noul obiectiv de distractie al Clujului se afla pe strada I. C. Bratianu, nr. 33 si se numeste Room Escape.

“Room Escape este un nou  tip de joc de echipa . Fiecare echipa poate fi formata din 2 pana la 5 jucatori. Intrati intr-o incapere si scopul vostru este sa reusiti sa “evadati” in timp de 60 de minute folosindu-va doar de imaginatie si capacitate intelectuala, rezolvand o serie de puzzle-uri si jocuri ce va vor testa la limita. Jocul e bazat pe o teorie foarte cunoscuta din psihologie: teoria fluxului, teorie formulata pentru prima data de Mihály Csíkszentmihályi in 1975. Starea de flux intervine atunci cand exista o motivatie puternica, o dorinta de a reusi la fel de puternica si o concentrare deplina pentru  a rezolva cu succes o provocare”, se arata pe site-ul jocului.

Concret, echipa intra intr-un buncar, ce apartinea zonei 51, folosit ca baza militara, laborator; unde se dezvoltau proiecte  secrete  in timpul celui de al doilea Razboi Mondial. In 1947, an in care a avut loc incidentul Roswell, un obiect neidentificat a cazut in imprejurimile bazei militare din zona 51. Echipa ta a fost trimisa sa investigheze locul si sa elucideze misterul din spatele obiectelor recuperate dupa accident. La intrare, se declanseaza sistemul de autodistrugere al laboratorului, un semnal sonor avertizeaza si un ceas electronic cronometru  tin tensiunea la maxim pe parcursul urmatoarei ore. Obiectivul captivilor este sa investigheze laboratorul, sa dezactiveze secventa de autodistrugere si sa iasa in interval de o ora din laborator, toate astea rezolvand o serie de jocuri si de puzzle-uri .

Autorii initiativei marturisesc ca s-au inspirat din afacerea Ancutei Vancea, administratoarea The Dungeon, temnita de vizavi de primarie, initiatoarea primului joc de acest fel la Cluj-Napoca.

“Am urmarit-o pe Ancuta de la inceput, si vizita la The Dungeon a fost ceea ce ne-a inspirat sa deschidem un nou joc de  acest gen in Cluj. Avem tot respectul pentru cei de acolo si credem intr-o posibila colaborare cu dansii”, a declarat pentru Ziar de Cluj Daniel Varga, unul dintre administratori.

Rezervarile se fac pe site-ul jocului. Doritorii sunt asteptati cu 10 minute inainte de ora rezervarii, pentru a fi instruiti in privinta functionarii jocului. Pretul este de 100 de lei pentru un grup sau 50 de lei in cazul in care majoritatea membrilor grupului sunt elevi sau studenti. Grupul poate fi format din 2 pana la 5 jucatori. Pretul se plateste pe grup.

Ancuta Vancea saluta initiativa baietilor, atata timp cat e fair-play.

“Se pare ca e ceva care prinde la public. Sunt de parere ca concurenta e benefica atata timp cat jocurile sunt originale si nu sunt copiate”, a apreciat ea.

The Dungeon este pe cale sa isi schimbe scenariul, in curand se va merge pe o alta varianta a jocului, mai complexa si mai interactiva.

“Legat de colaborare, inca nu ne-am intalnit fata in fata sa discutam in ce masura am putea colabora si inca nu i-am testat jocul.  Si-a exprimat intentia de a colabora, dar inca nu stiu sub ce forma vede colaborarea”, a spus Ancuta.

Cea de-a doua initiativa de acest gen la Cluj a fost jocul Panic Room, localizat pe strada Parang din Manastur. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *