Din oras

Tămaș: „1000 de copii și adulți din centrele DGASPC Cluj rămân fără hăinuțe și hrană”. Alin Tișe: „Nici vorbă. Asigurăm alocarea banilor cuprinși în buget”

Peste 500 de copii din centrele DGASPC Cluj râmân fără bani pentru cheltuielile cu hrana,îmbrăcămintea și apa caldă, potrivit directorului Daniel Tămaș. În aceeași situație s-ar afla și alți 500 de adulți din aceste centre. Cauza principală ar fi lipsa alocării de bani de la Consiliul Județean Cluj către DGASPC Cluj – instituție subordonată. Dincolo de conflictul dintre președintele Alin Tișe și directorul Daniel Tămaș, instituția județeană a tăiat la rectificare bugetară o parte din banii DGASPC Cluj cuprinși în cheltuielile cu salariile angajaților. De partea cealaltă, președintele CJ susține că se vor respecta la sânge alocările, indiferent de instituție, iar sumele de bani cuprinse în buget vor fi alocate integral.

Situație de groază

Potrivit celor de la DGASPC Cluj, de la Consiliul Județean Cluj s-au cerut 600 de mii de lei (în două adrese), bani de care au nevoie pentru ca instituția să funcționeze în parametrii normali. La ultima ședință a CJ, politicienii au votat reducerea bugetului de cheltuieli cu personalul DGASPC Cluj. 

 

Cum arată calculele directorului Daniel Tămaș? 

Sunt aproximativ 500 de copii în centrele DGASPC Cluj și încă 500 de adulți, tot în grija asistenților sociali. 

Instituția are nevoie de 80.000 de mii de lei pentru funcționarea la limită a centrelor. 

Mai au nevoie de 40.000 de lei pentru haine și încălțminte de iarnă pentru cei 1000 de beneficiari. 

Înca 50.000 de lei sunt necesari pentru încălzirea pe timp de iarnă și alți 40.000 de lei pentru cheltuilile cu apa caldă. 

Alin Tișe: „Nu am tăiat salariile angajaților  DGASP CLUJ și vom aloca sumele de bani cuprinse în buget!”

Contact telefonic, președintele Alin Tișe susține că insituția pe care o conduce își va face datoria până la capăt, iar sumele de bani necesare pentru funcționarea centrelor și plata salariilor cu personalul.

„Să ne înțelegem. La începutul anului s-a stabilit un buget. A fost verificat și aprobat. Consiliul Județean Cluj va asigura integral acest buget. Și informația cu ”tăiatul salariilor angajaților DGASPC Cluj” este falsă. Noi nu am tăiat salarii, ci ei au calculat greșit salariile. Noi am alocat doar câți bani trebuiau să primească legal și corect. Cu alte cuvinte, aici este vorba despre o intoxicare prin care se urmărește manipulare unor angajați din DGASPC Cluj. Eu, Alin Tișe, nu am nicioproblemă cu ei. Să nu uităm că 50 de milioane de euro se duc în fiecare an din bugetul Consiliului Județean Cluj către DGASPC Cluj. Cea mai mare cheltuială o avem cu această instituție”, a declarat Alin Tișe. 

 

Cu toate acestea, suma de 50 de milioane de euro o gasim cuprinsă și în bugetele altor consilii județene din țară. Spre exemplu, CJ Iași a aprobat alocarea a 51 de milioane de euro pentru funcționarea DGASPC Iași. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *