Sex

Tactici si tehnici ale seductiei

Seductia este exact contrariul unui “agatament” nerusinat; ea este subtila si cere o mare sensibilitate si delicatete a spiritului. Trebuie sa mentii echilibrul intre prea mult si nu indeajuns, intre retinere si provocare, intre punerea in valoare a propriei persoane si negarea celuilalt.

Intr-adevar, unii seducatori sunt atat de absorbiti de jocul lor de seductie, incat pierd din vedere scopul: fiinta de care sunt atrasi. Aceasta forma de narcisism ii poate da celuilalt sentimentul ca el nu conteaza.

Indiferent daca incercati sa va strecurati in asternutul unei femei sau sa va croiti drum spre portofelul unui barbat, daca va cautati iubirea vietii sau daca urmariti sa puneti mana pe economiile de-o viata ale cuiva, tacticile si tehnicile seductiei sunt aceleasi.

Arta seductiei

In ultima analiza, arta seductiei se reduce la arta vorbirii. Barbatii nu ar trebui sa fie intimidati, ci dimpotriva relaxati stiind ca femeile sunt de trei ori mai numeroase decat ei si ca au sanse mari sa “marcheze” mai devreme sau mai tarziu. Pe de alta parte, femeile ar trebui sa aiba rabdare si sa fie mereu disponibile: barbatii vor veni in mod sigur.

Cand vorbim despre seductie, barbatul trebuie sa devina maestru in perceperea semnalelor subtile emise de femei – nuantele miscarilor si ale trairilor ei afective. Pentru asta va trebui sa se uite si in alte parti, nu doar la pieptul ei! Acordati-va suficient timp sa o priviti cu adevarat; s-ar putea ca femeia respectiva sa fie partenera cu care va veti petrece restul vietii… sau cel putin urmatoarele ore la cel mai apropiat motel.

Si femeile pot seduce, fiind, se pare, mai subtile. Femeile nu emit semnale clare de respingere, ci deseori de “incurajare” explicit sexuale, chiar si atunci cand, de fapt, barbatul le intereseaza prea putin.

Aceste semnale pot fi stratageme constiente sau comportamente inconstiente, dar in ambele cazuri sunt menite sa-i determine pe barbati sa dezvaluie mai multe despre ei insisi. Spre exemplu, femeile folosesc mijloace precum incuviintarea cu capul ca sa incurajeze conversatia si s-o directioneze. De asemenea, femeia te loveste cu fluturarea genelor, cu un zambet fugar pe care nu esti sigur ca l-ai vazut cu adevarat si cu alte manevre subtile pe care habar n-ai cum sa le “citesti”, ca barbat.

Actiune si atitudine

Zicala “Ai o singura ocazie de a face prima impresie” ramane valabila si azi. Initierea unei conversatii cu posibila mama a copilului tau nu e un lucru atat de greu pe cat te-ai gandit initial. Cu conditia ca mai intai sa gandesti cu adevarat. Spargerea cu succes a ghetii intr-un prim contact de comunicare depinde de actiunile si atitudinea ta.

La capitolul actiune:

– Stabileste contactul vizual, dar nu te holba. Cand (daca) ea spune ceva magulitor despre tine, zambeste si priveste intr-o parte sau in jos, cu umilinta, ca si cum complementul ei te-ar face sa te rusinezi. Asta arata ca esti modest si timid, exact atat cat sa fii adorabil.
– Evita replicile introductive grosolane. Cel mai sigur: spune doar “Buna!” Daca faci eforturi prea mari s-o impresionezi imprumutand replici de agatat de la vedete de succes sau sa le imiti, e aproape imposibil sa-i castigi respectul.

– Nu-i invada spatiul intim. Lasa-i o distanta de cel putin un metru, cu exceptia situatiei in care va aflati intr-un loc aglomerat, in care e inevitabil sa va apropiati foarte mult, sau daca stai langa ea la bar. Cere intotdeauna voie sa te asezi langa ea chiar si pe un scaun liber de bar sau intr-un cinematograf aglomerat. Acceptul de a te aseza langa ea pregateste terenul pentru toate celelalte DA-uri pe care le vei obtine ulterior de la ea.

– N-o atinge… prea curand. Cu exceptia situatiei in care e inevitabil sa vi se atinga umerii, bratele etc. Daca-ti permite timpul, las-o sa te atinga ea mai intai. Daca ia initiativa sa te atinga, e un semn bun… dar nu un semn sigur.
– Prezinta-te, dar intinde-i mana doar dupa ce se prezinta si ea. Indiciu: e mai interesata de tine daca-ti spune si prenumele si numele de familie cand se prezinta.
– Fii constient de mersul-umbra si de limbajul-umbra ale ei, precum si de semnalele pe care le transmiti tu, constient si inconstient.

La capitolul atitudine:

– Nu aborda devreme subiecte prea personale. Alege un subiect neutru, neamenintator, de exemplu, cat e de buna muzica.
– Arata vulnerabilitate, cerandu-i ajutorul. Intreab-o cat e ceasul sau daca stie numele mic al barmanului. Daca esti in supermarket, intreab-o care produs alimentar din cele doua de pe raft e mai sanatos.

– Nu te zgarci cu multumirile pentru ajutor. Studiile arata ca exista o probabilitate mai mare ca oamenii sa fie de acord sa ne faca “servicii” suplimentare dupa ce ne-au facut deja unul, pentru care i-am multumit.
– Atinge-i punctul E (nu G!!). “E” vine de la emotii. 90 % din deciziile luate de oameni au la baza afectivitatea. Asadar, hotararea ei de a-ti asculta in continuare vorbele sau de a te duce la ea acasa, va fi luata pe baza reactiei emotionale pe care o are fata de tine.

Ce sa vorbiti?

Studiile arata ca barbatii si femeile vor sa discute despre aceleasi lucruri, pana la un anumit punct. Principalele cinci lucruri despre ce le place lor sa vorbeasca sunt, in ordinea importantei, urmatoarele:

– Viata de acasa, mai ales copiii. Cereti intotdeauna sa vedeti fotografii.
Sanatatea (a lor, nu a ta!).
– Locul de munca (concret, cat de mult ii place sau il detesta).
– Dezvoltare profesionala (sperantele de promovare, planuri de avansare).
– Dezvoltare personala (ce planuiesc sa inceapa cand vor avea posibilitate).

Acesta din urma este punctul in care prioritatile barbatilor si femeilor se schimba. Ei continua sa vorbeasca in parte despre aceleasi lucruri (de pilda, recreere si calatorii, sexul opus), dar ele variaza in ceea ce priveste importanta si sunt puse in umbra de includerea hainelor si cumparaturilor pe lista femeilor si a sportului si politicii pe cea a barbatilor.

.ro
Foto: www.sxc.hu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *