Din oras

Strada Câmpina se umple de blocuri. Oamenii se plâng că le vor fi afectate locuințele

De la instalarea noului Consiliu Local, sunt votate PUD-uri pentru construirea de blocuri pe strada Câmpina, unde casele încep să dispară încet și să fie înlocuite cu imobile cu cel puțin cinci etaje. În ciuda faptului că vecinii viitoarelor blocuri se plâng că le vor fi afectate fundațiile locuințelor și că li se ia lumina soarelui, Primăria dă autorizații de construcție, iar beneficiarii proiectelor imobiliare dau asigurări că orice problemă va fi rezolvată.

În prima ședință de Consiliu Local din noul mandat, s-a votat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui bloc de șase etaje pe strada Câmpina nr. 10. Beneficiarii proiectului sunt firmele Pălăcean Construct și Urban Qube SRL, ambele din Cluj-Napoca.

Citește și:

Două firme cu pierderi mari construiesc un bloc de șase etaje în Mărăști. Contestat de vecini, blocul a primit aprobare în Consiliul Local

Săptămâna viitoare, va avea loc o altă ședință de Consiliu Local. Un alt PUD pentru construirea unui alt bloc pe strada Câmpina va fi supus votului consilierilor locali. De data aceasta, viitorul imobil va fi construit la numărul 43 și va avea regim de înălțime S+P+5E+R (aceeași înălțime ca viitorul bloc de la numărul 10).

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 412 mp, este situată pe frontul sudic al străzii Câmpina, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea estică, vestică și nordică. Prin PUD se propune restructurarea imobilului în suprafață de 412 mp, respectiv desființarea fondului construit existent și construirea unui imobil cu funcțiuni mixte cu regim de înălțime S+P+5E+R, precum și amenajarea incintei: spații verzi (plantații înalte, medii și joase), amenajări pentru joacă, punct gospodăresc pe patru fracții de colectare selectivă a deșeurilor.

În cazul acestui proiect imobiliar nu au fost plângeri, însă în cazul blocului de la numărul 10 oamenii s-au plâns că le va fi distrusă fundația caselor și că le vor fi umbrite locuințele.

Beneficiarii proiectului sunt Rombel Trust Satu Mare, înființată în 2014, obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii, a avut în anul 2018 o cifră de afaceri de doar 1090 euro și profit net de 118 euro. Numărul mediu de angajați a fost de 3. În 2017, firma din Satu Mare a avut o cifră de afaceri de peste 1,6 milioane euro și un profit net de 652.000 euro. În 2015 și 2016 a înregistrat zero cifră de afaceri și profit mic, de 192, respectiv 422 euro.

Rombel Trust SRL îi are ca asociați pe Nicolae Radu Dumitre (50%), Alin Boitor (25%) și Viorel Niste (25%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *