PubliNews

Softvision Cluj ajunge la 1200 de angajati. Daca ar fi sa punem o medie de 1000 de euro/luna pentru un angajat, Softvision ar trebuie sa aiba 14 milioane euro cifra de afaceri. DAR…

SoftVision, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de aplicaţii software din Transilvania, a inaugurat cel de-al doilea sediu din Bucureşti, ajungând în prezent la aproximativ 1.200 de angajaţi, potrivit ZF. Compania a deschis în acest an noi sedii în Cluj-Napoca, Timişoara, Baia Mare şi Bucureşti, dar şi la New York, în SUA. SoftVision a deschis cel de-al doilea sediu din Bucureşti, la un an de la inaugurarea primului centru deţinut de companie în Capitală.
 
„Inaugurarea imobilului coincide cu depăşirea pragului de 100 de angajaţi în filiala din Bucureşti. Echipa îşi desfăşoară activitatea în zona Charles de Gaulle – Arcul de Triumf, în două clădiri renovate şi modernizate“, a declarat George Stan, director general al SoftVision.
 
Noul sediu al SoftVision din Bucureşti se află într-o clădire cu 5 niveluri, având o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 85 de staţii de lucru, la care se adaugă săli de conferinţă, o bucătărie, o sală de mese şi Fun Corner, spaţiul de jocuri şi relaxare.
 
Cu sediul la Cluj, Softvision este considerata o companie de top in domeniul IT. Cu toate acestea, cifra sa de afaceri este incredibil de mica pentru volumul de angajati pe care ii are. Daca ar fi sa luam cifra de afaceri pe 2013, sa o impartim in cel mai brut mod la angajatii declarati pentru 2013, adica 841, atunci media salariului pentru un angajat Softvision ar trebui sa fie de 757 de euro pe luna. Ceea ce este in realitate imposibil. Angajatii din acest domeniu au o medie salariala de circa 1000-1100 de euro, ajungandu-se pentru angajatii de top la peste 3000 de euro.

Cum sunt platiti angajatii de la unele firme din IT-ul clujean si de ce firme precum Accesa, care au accesat ajutoare guvernamentale, pot afecta in mod negativ competitia pe piata de angajari, cum reusesc unele firme sa declare profituri mici si cum este „evitat” Statul Roman, vom afla dintr-o noua serie de articole ce va aduce alte perspective asupra acestei industrii. Pe curand. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *