Politica

Ședința de Guvern pentru adoptarea măsurilor fiscale se amână nițel: Se mai modifică pe ici, pe colo, prin părțile esențiale

Nemuritorul Caragiale: Dacă se adoptă, să o adoptăm și noi, Dar să o modificăm pe ici, pe colo. Este vorba despre OUG privind noile măsuri fiscale care trebuia să fie adoptată azi de la ora 13, dar ședința s-a amânat cu două ceasuri, că se mai modifică una, alta, pe măsură ce se mai bate cu pumnul în masă, sau se amenință cu semnătura pe moțiunea de cenzură.

Ședința de Guvern pentru adoptarea legii ar fi trebuit să aibă loc la ora 13.00, dar aceasta a fost amânată cu 2 ore și va începe la ora 15.00.

  • În urma discuțiilor s-a stabilit ca tichetele de masă fie plătite doar pe carduri restricționate, ceea ce înseamnă că românii nu vor mai primi tichetele în format fizic ci niște carduri care vor fi alimentare cu sumele necesare, iar acesta vor putea fi cheltuite doar pe anumite tipuri de produse, informează Antena 3 CNN.
  • Se elimină limitarea de 2,5% din venituri pentru cheltuieli pe care primăriile le pot face cu activitățile culturale sau sportive. Asta dacă cumva s-a uitat cerința UDMR pentru a nu participa cu semnătura pe moțiunea de cenzură.
  • S-a decis ca la nivelul administrațiilor locale, primării, Consilii Județene, să se reducă doar 10% din posturile pe care fiecare unitate administrativ teritorială le are. Așa pot migra către alte funcții amărâtele de pile, cunoștințe și relații politice care au neșansa ”restructurării”. Și poate s-a uitat ce cerea acum câteva săptămâni Emil Boc, în calitatea sa de președinte al Asociației Municipiilor din România: mai multe posturi la el în ogrăduță.

Restul de măsuri, care erau deja bătute în cuie în proiectul propus de Guvern, rămân neschimbate.

  • Toți angajații din România vor plăti contribuție la asigurările de sănătate. De asemenea, există și un impozit pe venit care va fi plătit de IT-iștii care câștigă mai mult de 10.000 de lei pe lună.
  • Sărmanii bugetarii care au un venit mai mare de 8000 de lei pe lună rămân fără vouchere de vacanță și fără indemnizație de hrană
  • În schimb, firmele vor avea parte de o serie întreagă de taxe și impozite noi. De exemplu 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, 1% din cifra de afaceri pentru bănci pe lângă impozitul de 16%.