rom

Zsolt Rusu, managerul Tube - Social Chemistry: ,,Vreau să îmbătrânesc în Insulele Pacifice. Să lucrez acolo într-un bar micuț, pe plajă, cu romuri și cocktailuri exotice”

scris de Florin Moldovan / 27.03.2015 10:56 / 0 comentarii / 2965 vizualizari
Zsolt Rusu e o persoană liberă în gândire și în aspirații. A venit în Cluj ca student la Facultatea de Turism, dar a renunțat după primul an ,,pentru a lua viața în piept” și pentru a practica un ,,turism” mai autentic, în Cipru, Grecia, Londra și Budapesta, unde a învățat de la adevărații maeștri... citeste mai departe

Bitterul, coniacul si romul

scris de Ziar de Cluj / 17.07.2012 09:14 / 0 comentarii / 271 vizualizari
Intre bauturile ce se pot servi (simplu sau in amestec) la bar sunt si bitterul, coniacurile si romul. Bitterul este o bautura alcoolica obtinuta din vin, careia i se adauga extract de plante, fructe, coji de citrice si zahar. Concentratia sa alcoolica variaza intre 25-28 % vol. Are culoare rosu-... citeste mai departe

Romul, componenta a cocktail-urilor de calitate

scris de Ziar de Cluj / 11.03.2012 14:50 / 0 comentarii / 75 vizualizari
Daca am avea nevoie de o bautura alcoolica pentru a prepara cocktail-uri de calitate, acesta ar fi desigur romul, o bautura cu tarie alcoolica ridicata obtinuta prin distilarea sucului sau a melasei de trestie de zahar. Proaspat distilat, romul este incolor, dar dupa invechire, devine galben-auriu... citeste mai departe