Din oras

Robotii salvatori creati la Transylvania College au fost premiati in Ungaria

Bratara care te salveaza de tsunami, robotelul care salveaza vieti in caz de calamitate si actioneaza independent au clasat echipa de elevi de la Transylvania College pe primele locuri in competitia internationala First Lego League. Scoala are de acum un laborator de specialitate, unic in tara si planuri mari pentru anii viitori, rezervati “scolii iPad”.

Echipa de robotica a scolii este formata din 7 elevi cu varste intre 10 si 12 ani. Ei au prezentat in concursul care a avut loc in weekendul trecut la Debrecen, in Ungaria o adevarata sceneta care ilustreaza felul in care functioneaza bratara salvatoare. Aceasta ar fi actionata de un senzor plasat la malul marii care detecteaza semnalele premergatoare unui tsunami si face ca bratara sa scoata zgomote, atentionandu-l pe purtator sa fuga repede departe de mal, salvandu-si in acest fel viata. Prezentarea robotelului care poate face diverse actiuni de salvare in cazul unui dezastru natural a fost a doua proba, iar a treia a fost una spontana, in care copiii au explicat care ar fi cele 7 obiecte pe care le-ar lua cu ei pe o insula pustie, cu argumente. La final, s-au clasat pe locul 4 in topul castigatorilor.

Transylvania College a inaugurat astazi un laborator de robotica, unic in tara in ceea ce priveste dotarile.

“Primele lucruri pe care elevii de acum le vor folosi peste zece ani inca nu au fost inventate. E bine sa se adapteze inca de pe acum la schimbarile tehnologiei, sa fie familiari cu ea, chiar prieteni. Altfel, vor avea mereu spaime la contactul cu noutatile”, a explicat Simona Baciu, directoarea scolii.

Scopul noului laborator este ca atat elevii institutiei, cat si cei din alte scoli clujene “sa se familiarizeze cu domeniul informaticii si roboticii”.

“In Romania nu exista un asemenea laborator, in mod normal robotica este adresata mai mult studentilor. Noi credem ca trebuie sa ii familiarizam de mici. Ei folosesc tehnica mai bine decat noi. Viitorul e in scolile iPad. Daca vrem sa facem performanta, va trebui ca de anul viitor sa introducem iPad-urile si robotii in invatare. Credem in folosirea tehnologiei friendly”, a anuntat directoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *