In vizor

Revoluționarii de la Cluj au primit diplome improvizate, scrise cu markerul, din partea lui Alin Tișe: „Morții nu sunt importanți, ei nu s-au sacrificat! Să vă fie rușine”

De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Revoluționarii clujeni au primit diplome din partea lui Alin Tișe, însă nu au apreciat gestul.  Mai mult, Consiliul Județean a uitat de martiri și a improvizat niște diplome cu markerul.

Nu e o glumă! Așa cum cei direct implicați în evenimentele din 1989 au remarcat, Consiliul Județean a uitat să facă diplome pentru Eroii Martiri ai Revoluției.

„Diploma de Onoare scrisă cu markerul pe moment, deoarece Consiliul Județean Cluj a uitat să facă diplome și pentru Eroii Martiri ai Revoluției din ’89!! Au primit doar răniții și luptătorii… morții nu sunt importanți, din păcate, ei nu s-au sacrificat! Să vă fie rușine!”, au punctat cei de la 1989 – Revoluția în Cluj pe Facebook.

Revoluționarii nu se lasă cumpărați cu diplome

Oamenii care au ieșit în stradă la Cluj în 1989 au primit diplome, însă au cerut respectarea Legii 341 din 2001, nefiind interesați de bucățile de hârtie. 

„Vrem ca această lege să se aplice! Noi suntem revoluționari după 30 de ani! Mulțumim pentru cartonașe, dar vrem ca Legea 341 din 2001 să fie pusă în aplicare”, au explicat revoluționarii, în cadrul ceremoniei. 

LEGE nr. 341 din 12 iulie 2004sau legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 este un motiv de dispută pentru revoluționari de mai bine de 30 de ani.

La Huedin se poate, Alin Tișe e din alt film

Printre primele victime ale revoluţiei la Cluj-Napoca, în data de 21 decembrie 1989, a fost tânărul Lucian Matiş. Spre deosebire de mulţi alţii, nu s-a aflat întâmplător în faţa Librăriei Universităţii pe 21 decembrie 1989, el fiind printre cei care au declanşat evenimentele respective. Matiș va fi făcut cetățean de onoare al Huedinului, post-mortem. La Cluj, eroii primesc diplome scrise cu markerul. 

CITEȘTE ȘI: Eroul Martir Lucian Matiș, cetățean de onoare (post-mortem) al orașului Huedin

Foto: wikibooks.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *