Sport

Reunire cu gând de Liga a III-a la „U” Cluj: „Vrem să formăm acum nucleul de bază”. Ce şanse sunt pentru Florescu, Cociş sau Lemnaru să revină la „U”

Universitatea Cluj a efectuat, în această dimineaţă, prima şedinţă de pregătire a anului, la care au participat aproape 30 de jucători, câţiva dintre ei aflaţi în probe.

De altfel, managerul Ioan Ovidiu Sabău a şi precizat că „sunt patru-cinci jucători care stau doar în pregătire”, obiectivul principal fiind, chiar din această iarnă, formarea unei echipe pentru Liga a III-a. Cum promovarea nu pare a fi deloc o problemă la Universitatea, şefii echipei ardelene se gândesc, deja, la abordarea sezonului următor.

„Obiectivul este promovarea şi formarea lotului, în proporţie de 90%, a nucleului de bază ca să ştim pe cine ne bazăm în Liga a III-a. De fapt, avem posibilitatea să testăm jucătorii chiar şi când va începe campionatul, în meciurile oficiale. Cantonamentul va fi făcut pe plan local, pentru că avem un teren sintetic foarte bun în Parcul Babeş, de ultimă generaţie, avem condiţii de refacere şi teren de antrenament, deci e foarte bine să rămânem aici”, a spus Sabău, înainte de antrenamentul Universităţii.

Dacă Giurgiu, Goga, Abrudan şi Păcurar au ales să rămână la echipă, de venirile lui Cociş, Florescu şi Unguruşan se poate vorbi, cel mai devreme, abia la vară. Acestora li s-ar putea alătura şi Vali Lemnaru, liber de contract.

„Cu Cociş, Florescu şi Unguruşan am ţinut legătura, am discutat cu ei şi sper să îi avem din vară. La Lemnaru nu ne-am gândit încă, dar va trebui să discut cu staff-ul tehnic şi să vedem dacă ne poate ajuta în Liga a III-a şi a II-a”, a mai menţionat fostul internaţional, care are drept principal obiectiv pentru viitor construirea unei baze sportive în comuna Ciurila.

Potrivit „Moţului”, aceasta ar urma să copieze, în mare măsură, Academia Hagi, firma care a proiectat Cluj Arena urmând să se ocupe şi de viitoarea bază.

„Academia Hagi are un model pe care vrem să îl copiem cât se poate, dar să ne punem şi noi amprenta pe acest proiect. Acum se lucrează la documentaţie, am vorbit cu primarul din Ciurila şi avem posibilitatea să concesionăm un teren de patru hectare unde să construim baza. Toţi se concentrează să construiască stadioane, dar dacă nu ai unde să te antrenezi va fi foarte greu să creştem jucători valoroşi. Nu există baze de antrenament şi foarte puţine echipe au condiţii bune de antrenament. Am găsit firma de proiectare Dico&Ţigănaş, care a făcut Cluj Arena şi stadioanele de la Craiova şi Târgu Jiu şi acum trebuie să găsim finanţare pentru acest proiect, pentru că eu îmi doresc foarte mult să reuşim”, a mai declarat Ioan Ovidiu Sabău, referitor la construirea bazei de pregătire de peste un milion de euro.

Universitatea Cluj va juca primul meci oficial la începutul lunii martie, până atunci „şepcile roşii” urmând să dispute şase partide amicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *