Din oras

PUD-ul pentru noi imobile de birouri și locuințe colective pe Calea Dorobanților, în analiza comisiei de urbanism

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru autorizarea lucrărilor de construire imobile mixte pe Calea Dorobanților din municipiul Cluj-Napoca va intra în dezbatere în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism (CTATU). 

Proiectul analizat presupune desființarea construcțiilor existente și elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru autorizarea lucrărilor de construire de imobile mixte, împrejmuire, sistematizare verticală și amenajări exterioare. 

Amplasament: Calea Dorobanților nr 65. 

Beneficiar: Hexagon Town SRL.

Proiectant de arhitectură: SC Estudio SRL.

Denumirea proiectului: Elaborare proiect pentru autorizarea lucrărilor de desființare construcții existente, elaborare Plan Urbanistic de Detaliu și documentație tehnică pentru autorizarea lucrărilor de construire imobile mixte, împrejmuire, sistematizare verticală, amenajări exterioare. 

Pe terenul vizat exista mai multe construcții cu regimul de înălțime P+E, în care sunt mai multe apartamente, cu funcțiunea de birouri. Clădirile sunt propuse spre demolare, fiind în curs de elaborare documentația de autorizare a lucrărilor de demolare, se arată în memoriul tehnic ce va intra în analiza Comisiei de Urbanism. 

Terenul este în proprietatea privata aparținând S.C. HEXAGON TOWN S.R.L. si are o suprafață măsurată de 1215 mp. Terenurile învecinate sunt în proprietate publica și privată.

Hexagon Town SRL – înființată în 2019, cu sediul în Cluj-Napoca, fiind administrată de Florin Mihai Roșca (20%), Rodica Rimbasiu (20%) și asociat persoane juridice Hexagon Equity Holdings SRL (60%). 

Obiectul de activitate al firmei: Dezvoltare/promovare imobiliară. 

În 2020, firma înregistra un număr de 0 (zero) angajați. 

Anul trecut, firma înregistra pierderi de minus -17 334 EUR, la o cifră de afaceri de 590 EUR.

CITEȘTE ȘI: Profit de 6 MILIOANE euro pentru dezvoltatorul imobiliar Hexagon Developments Cluj-Napoca. Anul trecut grupul Hexagon a încheiat o tranzacție de 30 milioane euro pe piața locală de birouri

Pe teren exista o clădire cu regimul de înălțime P+1, iar prin proiect se propune demolarea clădirii existente.

Regimul de înălțime propus pentru noua construcție este de S+P+5E+R.

Noi obiective solicitate pe Calea Dorobanți:

Se propune –

– 1. Demolarea clădirii existente.

– 2. Construirea unui imobil de birouri S+P+5E+R, realizarea unei parcări subterane pentru 23 de autovehicule.

– 3. Amenajarea terenului, prin realizarea unor zone dalate și plantarea spatiilor verzi;

– 4. Refacerea împrejmuirilor terenului.

Funcționalitatea și amplasarea:

De asemenea, la solicitarea beneficiarului, proiectanții propun demolarea imobilui existent și construirea unui imobil de locuire pentru: locuire colectiva și spațiu comercial/alimentatie publica la parter (la corpul dinspre strada). 

Clădirea propusa va avea destinația de locuire colectiva și spațiu comercial/alimentatie și va avea următoarele funcțiuni:

– Subsol – parcaj auto (23 locuri), ALA, parcari biciclete, spatii tehnice.

– Parter: spațiu comercial/ alimentatie publica la strada; locuinte colective.

– Etaj 1-5: locuinte colective.

– Etaj retras: locuinte colective.

Clădirea propusa va fi realizata în regim de construire închis, cu front continuu cu tipologie de tip L, pentru a tine cont de cladirile invecinate de pe limita de proprietate, iar extinderea clădirii în curte va avea un regim de construire S+P+2E+R.

Organizarea circulației în zonă:

Circulația pietonala este asigurata de alei amenajate prin grija beneficiarului în interiorul incintei și alei dalate de acces, combinate cu amenajarea spațiului verde.

Accesul auto se va realiza direct din strada, cu viraj de stânga și se face pe un singur fir de circulație cu lățimea de 3.10 m, cu doua zone supralargite cu lățimea de 5.00 m pentru a fluidiza circulatia pe parcela. 

Pentru fluidizarea circulatiei proiectul prevede locuri de asteptare pentru automobile atat la nivelurile subterane, cat si la nivelul terenului amenajat, unde s-au creat doua alveole de asteptare pentru o masina.

Parcarea celor 23 de autoturisme va fi distribuita in subsolul imobilului propus.

Construcția își propune sa contribuie la dezvoltarea spatiilor verzi printr-o extindere și reamenajare peisajera ce prevede suprafețe verzi amenajate de 282 mp.

Proiectul va intra în dezbatere în următoarea ședință a Comisiei de Urbanism, programată pentru data de 13 iulie 2021.  

 

 

 

 

 

sursa foto: captură primariaclujnapoca.ro/urbanism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *