preparate

Deserturi delicioase

scris de Ziar de Cluj / 30.12.2012 20:04 / 0 comentarii / 47 vizualizari
S-au dus vremurile in care deserturile erau interzise in regimurile de slabire. Astazi arta culinara si mentalitatile sunt suficient de evaluate pentru ca aceste delicioase alimente sa poata fi consumate cu… moderatie.   Fructele sunt aliatii dvs. pe intreaga durata a regimului. Cu un... citeste mai departe

Strugurii

scris de Ziar de Cluj / 29.12.2012 22:38 / 0 comentarii / 239 vizualizari
Dupa modul de folosinta, se deosebesc trei grupe de soiuri de struguri: pentru masa (consum in stare proaspata), pentru vin si soiuri cu utilizari mixte (pentru masa si pentru vin). Bobitele strugurilor pentru masa sunt mai mari si mai consistente (crocante), de regula mai putin bogate in zaharuri... citeste mai departe

Dieta in stil italian in perioada sarcinii

scris de Ziar de Cluj / 26.12.2012 23:57 / 0 comentarii / 86 vizualizari
Multi oameni apreciaza meniurile italiene. Cine nu a mancat macar o data in viata lui pizza sau paste delicioase? Mai ales in perioada sarcinii, foarte multe femei poftesc sa savureze meniuri alcatuite din mancaruri originare din tinuturile Italiei. Iata cateva idei pentru un plan saptamanal, care... citeste mai departe

Migdalele

scris de Ziar de Cluj / 13.12.2012 03:13 / 0 comentarii / 522 vizualizari
Intrucat migdalul se cultiva pe suprafete foarte mici in Romania, fructele lui sunt folosite de un numar redus de consumatori. Avand o mare valoare alimentara si terapeutica, migdalele ar trebui sa detina o pondere mai mare in consumul populatiei. In hipermarketuri acest fruct a inceput de cativa... citeste mai departe

Inghetate si budinci

scris de Ziar de Cluj / 10.12.2012 20:13 / 0 comentarii / 159 vizualizari
Preparatele de inghetata si de serbeturi (Haagen-Dazs de vanilie, baton de inghetata cu glazura de ciocolata, serbet de portocale, frantuzeasca de vanilie etc.) abunda in zahar. Racoritoare, aceste deserturi pot fi ideale, mai ales in zilele toride de vara. Desi nu exista un sortiment sanatos prin... citeste mai departe

Arta condimentarii in alimentatie

scris de Ziar de Cluj / 09.12.2012 13:29 / 0 comentarii / 10 vizualizari
Arta condimentarii este foarte veche, datand, probabil, din cele mai vechi timpuri ale omenirii. Deoarece ea presupune un anumit rafinament, se crede ca a aparut in Evul Mediu, atunci cand, din cauza economiei precare, alimentatia mai saraca i-a determinat pe oameni sa “marcheze”... citeste mai departe

Vanata – marul dragostei

scris de Ziar de Cluj / 25.11.2012 22:20 / 0 comentarii / 194 vizualizari
Fruct al plantei erbacee anuale (Solanum melongena), din familia solanaceelor, vanata sau patlageaua vanata este originara din sud-estul Indiei, de unde a fost adusa in Europa in secolul al XV-lea. Maurii au introdus vinetele in Spania, de unde au ajuns si in America. Spaniolii numeau vinetele... citeste mai departe

Petreceri cu bufet rece

scris de Ziar de Cluj / 14.11.2012 12:19 / 0 comentarii / 105 vizualizari
Cum sa organizam o masa deosebita, care sa ramana in amintirea tuturor participantilor ca un eveniment memorabil, dar care sa tina cont si de cerintele fiecarui oaspete in parte? De multe ori, problema cea mare nu constituie cerintele evenimentului ca atare, ci spatiul de care dispun gazdele pentru... citeste mai departe

Unde si ce mancam in Bruxelles

scris de Ziar de Cluj / 12.11.2012 05:34 / 0 comentarii / 260 vizualizari
Orasul Bruxelles nu duce lipsa de restaurante de lux. Bucatarii orasului au creat versiuni personale ale mancarurilor nationale ale vecinilor si au produs creatii delicioase si unice. Belgia are o buna bucatarie nationala si regionala, cu mancaruri savuroase, bazate pe ingrediente locale. Fiind un... citeste mai departe

Placeri gastronomice in Egipt

scris de Ziar de Cluj / 05.11.2012 18:47 / 0 comentarii / 79 vizualizari
Desi nu este un bastion haute cuisine, Egiptul detine numeroase experiente gustoase, precum mezzes, senzationala hrana de strada si placintele orientale. Egiptenilor le place sa manance si sa-si imparta bucatele, discutand la nesfarsit deliciul platoului pe care-l servesc, oricat de simplu ar fi.... citeste mai departe