Din oras

Platforma industrială Mucart a omului de afaceri Ovidiu Turcu va fi înlocuită cu blocuri de opt etaje

Proiectul de restructurare a platformei industriale Mucart de pe strada Războieni – strada Gladiolelor a intrat în dezbatere publică până în data de 21 august. În locul vechilor hale industriale va fi construit un ansamblu rezidențial cu blocuri de opt etaje și trei etaje, precum și spații mixte. La sfârșitul anului trecut, proiectul a primit avizul Comisiei de Urbanism. Urmează apoi să ajungă în Consiliul Local pentru următoarele avize.

Terenul are 3,6 hectare, este delimitat de pârâul Nadăș la sud, strada Gladiolelor la est, strada Războieni la nord și parcelă cu fond construit în partea de vest. În vederea valorificării potențialului de dezvoltare urbană, se propune restructurarea platformei industriale și dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu dotări, în concordanță cu caracterul zonei reglementate prin PUG, respectiv structură funcțională mixtă. Pentru realizarea acestui proiect va fi parcelat un teren de 36.399 mp (6 parcele cu suprafețe cuprinse între 3550 mp și 7300 mp).

Restructurarea platformei industriale presupune următoarele:

-construirea unei structuri funcționale mixte incluzând locuire colectivă, activități administrative – birouri, sedii de companii, financiar-bancare, comerciale, alimentaţie publică, învățământ, servicii cu acces public, servicii profesionale, culturale, cazare turistică, sănătate, parcaj colectiv, garaje;

-regimul de construire este deschis, iar înălțimea maximă permisă în zonă este de 2S+P+E+8E+R;

-clădirile vor fi dispuse în aliniament; alinierea se va realiza în retragere minimă de 4,5 metri. La strada Războieni distanța dintre clădirile învecinate va fi mai mare sau cel puțin egală cu înălțimea clădirii celei mai înalte – valabil doar pentru imobilele cu funcțiunea de locuire aflate pe strada Războieni.

Potrivit proiectului de hotărâre, prin grija și cheltuiala investitorului se vor realiza următoarele obiective de investiții:

-spațiul cu suprafața utilă de minim 500 mp din construcția P3 va fi realizată în prima etapă a investiției. Spațiul menționat va fi trecut în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca, cu titlul gratuit, după recepția imobilului P3 și anterior recepției oricărui imobil din ansamblu.

-spațiu verde compact adiacent Pârâului Nadăș în suprafață de circa 4400 mp va fi trecut în proprietatea municipiului Cluj-Napoca cu titlu gratuit, până la recepția imobilelor aferente parcelelor P4, P5 și P6. Zonele verzi amenajate (amenajări exterioare cu alei, plantații, locuri de joacă, iluminat, mobilier urban) se vor realiza în baza unui proiect de specialitate avizat de Comisia de Estetică Urbană.

Mucart SA a fost înființată în 1991, are ca obiect de activitate fabricarea hârtiei și cartonului. Începând cu anul 2000, firma a fost mai mult pe pierdere, cu excepția câtorva ani când a înregistrat un oarecare profit. În 2018 de exemplu a avut o cifră de afaceri de 74.000 euro, pierderi de peste 28.000 euro și un număr mediu de 5 angajați. În anul 2000, Mucart avea 245 de angajați, dar în fiecare an numărul salariaților s-a redus.

Mucart SA este deținută de Dacia Service SA, iar administrator este Dacia Service Cluj Feleac SA. Administratorii Dacia Service SA sunt Emilian Dan Bobiș, Ionel Sorinel Turcu și Ovidiu Turcu.

Ovidiu Turcu a preluat fabrica Mucart în anul 2002. Patru ani mai târziu, pe terenurile excedentare ale fabricii, în suprafață de 37.000 mp, omul de afaceri a construit peste 100 de apartamente. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *