Diete

Plante aromatice in bucatarie

Tarhonul se foloseste fie sub forma de frunze verzi, fie uscate, fie maceratie in ulei sau otet. Aceasta planta este folosita la condimentarea preparatelor reci de vanat, din pui sau din peste. De asemenea, este apreciat in condimentarea sosurilor pentru peste, a preparatelor pe bază de oua, ca si a salatelor de crudităti, ciorbelor etc.

Cimbrul de grădina intensifica secretiile gastrice, ajuta la eliminarea gazelor intestinale si previne balonarea. Utilizat pentru aromatizarea preparatelor de ciuperci si a celor pe baza de fasole, mazare si castraveti.

Cimbrul de camp este fololsit la randul sau pentru condimentarea preparatelor de gratar si in special a fripturilor si mititeilor, a rasolului, a tocanelor ca şi a tocaturilor pentru sarmale.

Maghiranul s-a dovedit un excelent condiment pentru sosurile preparatelor pe baza de pasare si de vanat, pentru ciorbele pe baza de rosii sau de carne de porc, pentru pateuri, ca si pentru salata orientala.

Rosmarinul este folosit in condimentarea marinatelor si a fripturilor de pasare sau de miel.

Menta este si ea folosita in diversele preparate de carne, a omletelor si a acelora pe baza de cartofi noi.

Busuiocul are o larga utilizare in condimentarea diverselor sosuri si salate, a marinatelor, cat si a preparatelor pe baza de peste.

Salvia este apreciata in bucataria noastra traditionala pentru gustul bun pe care il imprima ruladelor de carne, a preparatelor pe baza de vanat sau gasca, a marinatelor ca si a prepararatelor pe baza de fasole sau mazare.

Anasonul, chimenul si feniculul sunt folosite pentru condimentarea preparatelor de patiserie, a verzei murate, ca si a diverselor supe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *