Sex

Performante sexuale cu afrodisiace

Termenul de “afrodisiac” vine de la numele Afroditei, zeita Dragostei la greci. Afrodisiacul este un mijloc artificial – natural sau nu – susceptibil de a stimula functia sexuala sau de a imbunatatii performantele. Numit odata “filtru al dragostei”, el este azi inlocuit de plantele ale caror efecte au fost studiate pe om, care a incercat sa-i procure o crestere a potentei sexuale. Au fost utilizate, de-a lungul secoleleor, la diverse civiloizatii, numeroase substante, dar putine au rezistat in timp.

 

 

Adesea victime ale modalitatilor abile de promovare comerciala care laudau virtutile produselor afrodisiace vandute la preturi foarte bune, consumatorii moderni s-au saturat de aceste produse cu efect aleatoriu.  Totusi, unele dintre ele au o actiune notabila in anumite cazuri. Iata cateva dintre ele:

 

 

Plante si uleiuri volatile:

–    Anasonul (Foeniculum vulgare): renumit ca afrodisiac, consumat sub forma de infuzie sau decoct de seminte sfaramate. Aceasta planta, utilizata si ca aliment, contine un ulei esential care actioneaza asupra sistemului nervos neurovegetativ, in special digestiv, dar si asupra centrelor vertebrale; actiunea sa antispasmica este indicat la persoanele stresate. Atentie cand o consumati sub forma de ulei esential: planta are efect halucinatoriu daca este consumata in doze mari (nu depasiti 4 picaturi pe zi!).

 

 

–    Asa fetida (Asa foetida): tonic de origine asiatica; ar avea o oarecare actiune la nivel sexual.

–    Busuioc (Ocimum basilicum): numit si “iarba dragostei”, aromatic, usor tonic; ar avea influenta asupra sferei sexuale.

–    Branca ursului (Heracleum spondylum):  traditional renumita ca tonic sexual.

–    Lemn de trandafir: ulei esential tonic prin substanta numita linalol.

–    Cabreuva: ulei esential tonic sexual masculin prin substanta numita nerolidol.

–    Catuaba: planta tonica din America de Sud, afrodisiac folosit traditional de indieni.

 

 

–    Gimbir oficinalis: radacina aromatica din care se extrage un ulei esential: are o actiune tonica asupra sferei sexuale. Prin constituientii sai aromatici, ghimbirul ar avea o tripla actiune: asupra centrelor cerebrale, a centrelor genitale si a aparatului genital.

 

 

–    Ginseng: cunoscut inca din Antichitate: acest produs de origine chinezeasca si coreeana s-a bucurat mult timp de o faima extraordinara. El intra in componenta numeroaselor remedii chinezesti pentru ameliorarea starii generale si a tonusului sexuala. Se pare insa ca are cateva inconveniente, cu repercursiuni renale, atunci cand este utilizat in doze mari, o lunga perioada de timp, ceea ce face ca gomfrena sa fie de preferat.

 

 

–    Gomfrena: ginseng din bazinul amazoniana, foarte utilizata ca antistres, impotriva oboselii si a imbatranirii, faciliteaza circulatia cerebrala. Are o actiune pozitiva la nivelul sferei sexuale. Nu este vorba de un excitant, ci de o planta adaptogena care permite organismului sa se adapteze mai bine la stres, efort si oboseala.

 

 

–    Guarana: considerate de indienii amazonieni ca un tonic vital prin excelenta, cu virtuti aproape miraculoase. Este utilizata impotriva oboselii si ca stimulent. Efectul sau este legat de garanina (are acelasi efect ca si cofeina), care excita sistemul nervos simpatico. Nu este indicate celor hiperexcitati si celor nervosa. Se recomanda un tratament de scurta durata.

 

 

–    Muirapuama sau parapuama: planta originara din bazinul amazonian, afrodisiac remarcabil, utilizat traditional de multe secole atat ca tonic, cat si impotriva oboselii fizice si sexuale.

 

 

–    Mandragora: radacina sa, care seamana cu corpul uman, a fost considerate ca afrodisiac. Trebuie evitata din cauza toxicitatii sale.

 

 

–    Yuhimbina: substanta extrasa din scoarta este afrodisiaca, vasodilatoare a zonei genitale. Atentie! Nu faceti abuz deoarece este hipertensiva.

 

 

Alimente afrodisiace

Numim astfel un numar de alimente cu virtuti afrodisiace, cum ar fi galbenusul de ou, fuduliile de taur (rinichi albi), cornul de rinocer. De fapt, le imprumutam virtuti imaginare care, in majoritatea cazurilor, actioneaza prin efectul placebo:

 

 

–    Stridiile trebuie sa beneficieze de o mentiune speciala: foarte bogate in minerale, in aminoacizi, ele reprezinta un aliment de o calitate exceptionala, tonic glandular prin iodul lor natural, regenerant prin constituientii sai. Dozele recomandate: 6-12 stridii de 2 ori pe saptamana. Toate produsele marii, crustacee si cochilii proaspete, sunt bogate in aminoacizi, oligoelemente si vitamine.

 

 

–    Laptii de peste: au acelasi efect ca si icrele. Continutul lor bogat in AND (acid dezoxiribonucleic) si in fosfor ii face sa fie considerati hrana nr. 1 al celulelor nervoase si a facultatilor cerebrale. Sunt indicati in tratamentul tulburarilor de memorie, pentru pregatirea examenelor sau a probelor sportive; amelioreaza performantele fizice, intelectuale si sexuale. Posologie: 6-8 comprimate pe zi.

 

 

–    Organolizatul de peste: bogat in aminoacizi esentiali, vitamine si oligoelemente, extrem de tonifiant in caz de surmenaj fizic si sexual si in astenia sexuala ce decurge de aici. Posologie: 8-12 comprimate pe zi.

 

 

Produse apicole:

–    Laptisorul de matca (aurul vegetal) este un supraaliment utilizat pentru hranirea reginei albinelor si a larvelor sale. Bogat in proteine, in vitamine, in oligoelemente si hormoni, el constituie un stimulent si un regenerant  general si sexual remarcabil. Posologie: se consuma proaspat (100-250 mg/zi) sau liofilizat (4 comprimate/zi timp de 2-3 saptamani). Sunt necesare dupa depasirea varstei de 50 de ani, minimum 2 cure anual.

 

 

–    polenul (chintesenta staminelor) este constituit din seminte masculine ale florilor recoltate de albine sub forma unor bobite. Bogat in aminoacizi, in enzime, oligoelemente si hormoni vegetali, polenul are faima de a iriga zona genitala a barbatului. Este utilizat si in tratarea adenoamelor de prostata. Ameliorand circulatia genitala, polenul are o actiune pozitiva asupra activitatii sexuale. Posologie; 1-4 lingurite pe zi (tratament lung, 2-3 luni).

 

 

Anafrodisiacele

In unele cazuri este necesar sa infranam dorintele sexuale excesive care, prin ardoarea lor, ne epuizeaza rezervele de energie si de minerale. Trebuie sa facem o distinctie intre hiperactivitatea sexuala si “satyriasis”ul sau obsesia sexuala, ce poate duce la agresiuni, care este o boala ce tine  de psihiatrie.

 

 

Tot natura ne ofera remedii netoxice care “calmeaza pasiunile excesive”: hamei, nufar, salcie alba, valeriana care se folosesc in tincturi pure. Numeroase produse reduc dorinta daca sunt luate in mod regulat: stupefiante, amfetamine, sedative, barbiturice, psihotropi, anti-hipertensive, alcool etc. Impotenta secundara si astenia sexuala sunt uneori provocate de consumul acestora.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *