In vizor

Pantelimon de la RADP a rămas cu buza umflată: nu a încasat bani de la CJ Cluj cât ar fi vrut el

Directorul RADP Cluj, Ion Pantelimon, a rămas cu buza umflată și cu o pierdere de 26 de milioane de lei după ce contractul temporar pentru operarea și depozitarea deșeurilor a fost preluat de o altă firmă, desemnată în urma unei licitații. 

„În 29 aprilie autorizația noastră de la rampa temporară s-a încheiat. Nu mai putem decât să relocăm material din depozit către CMID, nu mai putem face venit. Am preconizat că vom funcționa tot anul, de aici scăderea veniturilor cu 26 de milioane de lei”, a declarat Pantelimon.

Veniturile totale ale RADP Cluj-Napoca se diminuează cu 43 de milioane de lei (21,29%) motivele fiind începerea cu întârziere a lucrărilor din cauza condițiilor meteo, iar în cazul activității de operare și depozitare deșeuri diminuarea veniturilor realizate față de ceea ce s-a prognozat a apărut ca urmare a încetării contractului de operare deșeuri.

În 2020 Consiliul Județean a lansat licitația pentru delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a Centrului, iar până la finalizarea acesteia, acest serviciu a fost asigurat de către RADP. Astfel, timp de 3 ani RADP a obținut venituri din operarea de deșeuri.

Pantelimon credea că acest contract temporar se va întinde și mai mult, doar că firma care a câștigat licitația a obținut autorizațiile mai repede și i-a stricat planurile. Având în vedere că aceste venituri au fost cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli ale RADP, directorul era convins că va continua să obțină bani și de la Consiliul Județean, nu doar de la Primărie.

De altfel, și Boc pare supărat că RADP a fost dată la o parte, din discursul pe care l-a avut împotriva operatorului care administrează acum centrul, pe care l-a scos vinovat în problema mirosului din vară.

„Am luat capace, cum se spune pe românește, săptămâna aceasta, fără să am nicio vină din cauza mirosului din oraș de la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor, după părerea mea de acolo este, chiar dacă firma spune că nu e de acolo. Părerea mea rămâne că sursa principală de miros acolo rămâne. O firmă care este privată are în administrare centrul și trebuie să își facă datoria ca la carte. Noi, cei care administrăm orașul, luăm mustrările oamenilor fără să avem practic nicio vină. Primăria din Cluj nu are nicio tangență cu acel centru, nu a luat parte nici la licitația organizată, nici nu administrăm, Consiliul Județean este proprietarul centrului, dar a făcut o licitație și a câștigat un privat, care trebuie să își facă datoria în administrarea centrului ca la carte”, declara Boc.