Din oras

Palatul de Justiție Cluj își schimbă înfățișarea. Curtea de Apel Cluj a lansat o primă licitație de 1.2 milioane de lei

O companie faimoasă din București a câștigat licitația de 1,2 milioane de lei pusă la bătaie de executivul Curții de Apel Cluj. Procedura reprezintă începutul modernizării Palatului de Justiție din Cluj. Astfel, POP și Asociații, o companie specializată în proiectare și inginerie geotehnică, va realiza o „Expertiză tehnică construcţii şi instalaţii în vederea reamenajării funcționale/modernizare și creșterea eficienței energetice și studii/expertize de specialitate”.

Printre condițiile impuse în caietul de sarcini se numără și: expertiza biologică, studiu geotehnic și audit energetic/studiu de eficienţă energetică, studiu istoric şi de parament, inclusiv studiu de componente artistice care se impune având în vedere faptul că imobilul este monument istoric categoria B.

De asemenea la finalul studiilor, cei de la POP au responsabilitatea obținerii documentației pentru intervențiile pe care le vor propune în Palatul de Justiție, aspect care îi obligă să emită expetize fezabile care respectă criteriile de renovare pentru o clădire istorică precum Palatul de Justiție. 

Familiarizați cu Clujul

Deși au proectat o mulțime de clădiri în capitală, cei de la Pop și Asociații și-au trecut în portofoliu și contribuția pe care au avut-o la cădirea United Business Center Tower, din apropierea Iulius Mall și FSEGA. Mai mult, aceștia au lucrat și la depozitul de depozitul de produse congelate pentru firma Edenia, localizat pe raza județului nostru. 

Cu toate acestea, licitația pusă la bătaie de Curtea de Apel Cluj pare să fie o provocare aparte pentru societatea de la București, dat fiind că în protofoliul lor se află clădiri precum stadionul Steaua sau cel al Rapidului din Giulești, iar de data aceasta au în calcul o clădire construită înainte de anii 1900. 

Crtea de Apel Cluj funcţionează în baza L.304/2004 privind organizarea judiciară. Raza de activitate a Curţii de Apel Cluj cuprinde 4 judeţe: Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Sălaj. În prezent Curtea de Apel Cluj funcţionează în Palatul Justiţiei Cluj, imobil proprietate a Ministerului Justiţiei, construit pentru această activitate între anii 1898–1902, clădire de o deosebită valoare arhitectonică, monument istoric şi de arhitectură catalogat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *