Jos palaria

Pachete de finanțare de până la 40.000 de euro pentru 49 de planuri de afaceri. Start UP-ul a fost dat la Cluj

A fost lansat proiectul Partener StartUP, printr-o conferință care a avut loc săptămâna trecută, la USAMV Cluj-Napoca. Proiectul oferă celor interesați să-și lanseze o afacere, pachete de finanțare și sprijin compuse din: un curs aplicat de educație antreprenorială, disponibil pentru 440 de persoane, granturi financiare în valoare de până la 36.000 de euro per start-up, pentru cel puțin 49 de afaceri noi, stagii de practică la companii de profil, servicii de mentorat și consiliere, pentru toate afacerile selecționate si acces la rețelele profesionale ale partenerilor și posibilitatea de atragere de finanțare suplimentară.

Aceste serii de cursuri urmează să înceapă pe durata lunilor martie-aprilie și să se încheie la începutul verii. Finanțările nerambursabile, prin urmare, ar putea fi acordate din toamna anului 2018. 

Finanțarea acordată în cadrul proiectului este menită să susțină investițiile necesare pentru lansarea inițiativelor antreprenoriale, iar pachetul integrat de servicii suport compus din cursul de formare antreprenorială, serviciile de mentorat și accesul la rețelele partenerilor reprezintă un element esențial pentru sustenabilitatea afacerilor.

Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: GEA Strategy & Consulting, parte a grupului Civitta, alături de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, ARIES Transilvania / iTech Transilvania Cluster, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, Universitatea din Oradea și Impact Hub București. 

Aceste eforturi ale Cluster-urilor clujene, confruntate cu haosul care domnește în cadrul municipalității din Cluj-Napoca în ceea ce privește implementarea Strategiei de Dezvoltare a orașului, merită a fi aduse în atenția publicului și susținute cu precădere. Având în vedere faptul că Primăria s-a folosit de planificarea de dezvoltare doar la nivel de discurs, afirmând cu surle și tobe realizări bifate mai mult pe hărtie decât în practică, iată că eforturile concertate și susținute ale Cluster-urilor din Cluj-Napoca par a prinde un contur vizibil. Proiectul Partener StartUP, lansat recent, vine să suplinească vidul conceptual și strategic în care s-a complăcut administrația locală. 

 

sursa foto: transilvaniabusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *