moderatie

Cat de multe grasimi, cat de multe zaharuri

scris de Ziar de Cluj / 29.04.2012 06:15 / 0 comentarii / 23 vizualizari
Preferate pentru energia pe care o favorizeaza, alimentele din grupa grasimilor si zaharurilor contin foarte putine substante nutritive. Chair si asa, nu trebuie sa ne gandim doar la faptul ca grasimile sunt in totatlitate “rele”. Exista si grasimi “bune”, ce constituie un... citeste mai departe

Carnea rosie, pericole si beneficii

scris de Ziar de Cluj / 13.04.2012 10:47 / 0 comentarii / 83 vizualizari
De ani de zile cercetatorii si specialistii in nutritie au incercat sa convinga marele public de nocivitatea carnii rosii si de neta superioritatea a celei de culoare deschisa. Dar, ca intotdeauna, adevarul se afla undeva la mijloc.Regimul alimentar bazat pe consumul exagerat (8-10 ori pe saptamana... citeste mai departe

Alcoolul, intotdeauna consumat cu moderatie

scris de Ziar de Cluj / 21.03.2012 16:41 / 0 comentarii / 35 vizualizari
Alcoolul este un nutrient la fel ca proteinele, lipidele si glucidele, cu deosebirea ca nu “hraneste”. In schimb, aportul sau caloric este substantial, chiar daca – asa cum vom vedea – alcoolul nu este sistematic stocat sub forma de grasime corporala.   Alcoolul are o... citeste mai departe