Din oras

Mircea Lucaciu, complicele din DSVSA al patronilor Michelangelo, a fost eliberat

In timp ce sefii de la Michelangelo isi vor petrece sarbatorile de Paste dupa gratii, Mircea Lucaciu, seful serviciului inspectii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Animalelor (DSVSA) Cluj a fost eliberat din arestul preventiv. 

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie(ICCJ) au admis contestatia lui Mircea Lucaciu de la DSVSA, eliberandu-l pe acesta din arest preventiv, potrivit Gazeta de Cluj. In acest timp, Sorin Selesiu si Bogdan Radu Curticiu, patronii societatii Michelangelo din Mafia Carnii, isi vor petrece sarbatorile pascale dupa gratii.

“Admite contestatia formulata de inculpatul Lucaciu Olimpiu Mircea impotriva incheierii din camera de consiliu din data de 8 aprilie 2014 pronuntata de Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala in dosarul nr.2377/2/2014 (1190/2014). Caseaza, in parte, incheierea atacata, numai in ceea ce-l priveste pe inculpatul Lucaciu Olimpiu Mircea si, in rejudecare, respinge propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T. privind prelungirea masurii arestarii preventive, ca fiind ramasa fara obiect. Mentine celelalte dispozitii ale incheierii atacate. Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T. si de inculpatii Ghit Ionel Calin, Sileanu Andrei, Selesiu Sorin, Onica Nicolae Marius, Linca Cezar si Curticiu Bogdan Radu impotriva aceleiasi incheiere”, arata sentinta ICCJ.

Reamintim ca cei doi administratori ai firmei clujene au fost retinuti in prima jumatate a lui martie de catre procurorii DIICOT, intr-un dosar de evaziune fiscala si punere in circulatie de produse din carne alterata. Reteaua in care au operat a fost una internationala, foarte vasta si a implicat si functionari publici, inspectori ai Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Cluj. Au mai fost mituiti in “Dosarul Carnii” si inspector ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC), precum si lucratori din cadrul Politiei de Frontiera. S-au facut in acest caz nu mai putin de 102 perchezitii domiciliare in 18 judete. Cele doua grupuri infractionale organizate erau formate din 80 de persoane, specializate in infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani, punere în circulatie de produse alterate si trafic de influenta. Prejudiciul produs de membrii infractori a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *