Editorial

Măgărie tipic românească: „Parlavramentul” României a fost şuntat prin informare de „orbăneii” de la guvernare de la decizia prelungirii stării de alertă

Poate aţi uitat cum se tranşau conflictele în curtea din dos a grădiniţei. „Am un frate mai mare. Las’ că vine el şi-ai să ţi-o capeţi!”

„Da? Fratele meu mai mare dă de pământ cu fratele tău şi ţi-o capeţi şi tu!”

Guvernul Orbannis joacă bambilici de curtea din dos a grădiniţei cu Pralavramentul României. Cine dă alertă pe COVID, cine o aprobă, cine votează, cine modifică, cine şuntează aprobarea şi doar informează: „Bă, fraiere, am dat alertă, ia aminte, nu mai poţi face nimic”!

Azi, Conducerea Birourilor Permanente reunite a luat act că a fost „informată” de către Guvern că s-a prelungit starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile. Dacă legea prevede că se cere aprobare de la Parlavrament numai pentru instituirea stării de urgenţă, nu şi pentru prelungirea acesteia, băieţii deştepţi ai Klaustrării au decis să şunteze circuitul democratic al deciziei.

În fond cu mizeria asta a şuntării circuitului democratic al deciziei şi cu desfiinţarea atribuţiilor unei instituţii democratice a statului se ocupau şi pe vremea în care pandemia era doar „un punct mic pe harta lumii” şi „o simplă răceală” – şi orgoliul şi dorinţa de putere abolută ale lui Klaus Iohannis trebuiau mulţumite cu nişte alegeri anticipate.

Câţi bani şi morţi inutile ne-au costat ambiţiile personale ale şefilor lui Kalustrare poate o să aflăm concret cândva.

Până atunci, să constatăm că în imaturitatea lor, orbăneii de la guvernare nu realizează din nou că sunt pe cale de a deschide capacul Cutiei Pandorei. Dacă ei doar informează că ţin Ţara în arest, la cheremul lor, şi toţi se conformează, pe ei cine-i controlează, cine le mai ia din mână această armă a deciziei discreţionare? Ce precedent periculos sunt pe cale să consfinţească prin simplă informare, că „dacă legea nu prevede, înseamnă că nu interzice”?

Dacă nici Parlamentul nu mai poate interveni peste hotărârea Guvernului și nu poate aduce modificări la ce decid orbăneii, atunci cum evităm această dictatură a informării (a aducerii la cunoştinţă)?

Vă informăm că sunteţi în stare de alertă, prin urmare decidem să vă desfiinţăm.

Măi, voi sunteţi normali, zdraveni la cap? Din nou asistăm la o măgărie tipic românească: hai să speculăm o chichiță din lege și să ocolim un mecanism democratic. Tipic PSD… Ah, dar stai…

În mod normal, o astfel de situaţie ar trebui să ajungă la judecata Curţii Constituţionale a României.

Deocamdată, conducerea Parlamentului a hotărât să trimită o scrisoare premierului Ludovic Orban în care să îi atragă atenţia că această hotărâre trebuie votată de Parlament, iar prelungirea stării de alertă trebuie încuviinţată de parlamentari şi nu doar să fie transmisă spre informare.

În rest, linişte şi pace. Suspect de multă linişte şi pace. Toţi sunt preocupaţi să „umple” capul alegătorilor cu promisiuni ce din coadă sună bine. Ăştia sunt în campanie electorală permanentă.

Aşa că, dacă nu e la modă să aperi trăinicia instituţiilor democratice ale statului, ci să discuţi despre pensiile speciale, Ciolacu, „interâmarul” de la PSD, şi-a luat în serios rolul de lider al opoziţiei şi luptă. Deocamdată ca să citez mass media „a bătut palma” cu PNL „pe modificarea Codului Penal, după cazul recidivistului Ion Turnagiu” şi asigură „un larg consens politic pentru impozitarea pensiilor speciale”.

Foarte important să te zbaţi pentru chestii emoţionale (de formă) care după ce emoţia se va stinge se va constata că unele sunt tardive, altele le spulberă Curtea Constituţională. Plus, e extrem de emoţionant să te preocupe să bagi înapoi la pârnaie borfaşii cărora te-ai străduit ani de zile să le creezi condiţii optime pentru liberare!

În rest mă bucur că economia României duduie. Pentru pilele, cunoştinţele şi relaţiile blatiştilor politici. Poate nu aţi observat, dar eu am fost atent şi ştiu de ce e atâta durere în fundul celor de la PSD: ciolacul de salvare al lui Orban a fost când au bătut palma pentru sistarea procedurii de achiziții directe din domeniul medical, revenindu-se la procedura legală de dinainte de instituirea stării de urgență. Doar atâta l-a interesat pe Ciolacu să obţină ca PSD să voteze prelungirea stării de alertă.

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *