Afacerea zilei

Madrione, povestea tinerei a carei pasiune pentru prajituri a dus-o pe drumul antreprenoriatului

Afacerile de succes se nasc din pasiuni veritabile. Acesta e ingredientul secret pe care il foloseste din abundenta Ionela Muresan, tanara de ale carei prajituri toata lumea vorbeste.

Intotdeauna i-a placut sa gateasca, sa combine diferite gusturi, culori, texturi. Orice masa in familie arata ca o cina la un restaurant de 5 stele. Dar marea ei pasiune sunt prajiturile, pe care le concepe dupa retete proprii si le orneaza cu pricepere.

Extrem de modesta si chiar usor timida, Ionela Muresan a acceptat, in cele din urma, sa povesteasca despre pasiunea ei pentru arta culinara.

 „Fiecare om are un har de la Dumnezeu. Cred ca al meu e acesta, pentru ca atunci cand fac prajituri ma simt implinita cu adevarat, iar cand oamenii imi spun ce mult le-au placut prajiturile mele imi creste inima de bucurie”, marturiseste Ionela Muresan.

Prietenii au batut-o mult la cap pana sa se hotarasca sa inceapa aceasta afacere. Dar Ionela n-a vrut sa faca un restaurant sau o cofetarie. A considerat ca trebuie sa primeze calitatea produselor care ies din mana ei, nu profitul cu orice pret si a preferat sa se tina departe de lumina reflectoarelor.

A ales, in schimb, sa deschida un laborator de cofetarie pentru ca toti cei care apreciaza creatiile ei sa se poata bucura de ele. Are si ajutoare, pentru treaba de rutina, dar prajiturile le face Ionela cu mainile ei.

Madrione lucreaza doar pe baza de comanda, pentru nunti, botezuri, evenimente private sau corporate. Prajiturile lor nu pot fi gasite in cofetarii sau restaurante, insa toti cei care le-au gustat s-au aratat impresionati. Intr-un an, cat a trecut de la deschidere, afacerea a crescut spectaculos, iar in sezonul de nunti cu greu mai ai ocazia sa ii contractezi.

Pe langa aspectul apetisant si gustul grozav, prajiturelele facute la Madrione sunt si sanatoase, deoarece contin doar ingrediente naturale, fara coloranti, conservanti sau premixuri. Ele nu doar arata diferit, dar au si gust foarte diferit.

Ionela nu face economie la ingrediente. Foloseste doar vanilie de Bourbon, ciocolata veritabila, iar fructele le achizitioneaza in varf de sezon, cand sunt cel mai gustoase, si le congeleaza in lazile frigorifice speciale.

Madrione are aproximativ 40 de sortimente de mouss-uri de ciocolata, fructe sau vanilie, cupcakes cu diferite umpluturi (capsuni, ciocolata, fructe de padure, unt de arahide, visine), mini-cheesecake, brownies, tiramisu, dar si torturi pentru nunti, botezuri, zile de nastere si candy bar pentru evenimente.

„Ceea ce conteaza pentru mine este sa imi pot manifesta dragostea si pasiunea pentru prajituri. Reintalnirea de dupa eveniment, cand clientii imi povestesc entuziasmati ce succes au avut prajiturile pe care toti le-au laudat, e ceea ce ma hraneste si ma face sa gasesc forta sa merg mai departe”, spune fondatoarea afacerii.

Nu-i e usor sa se imparta intre laborator si familie, si-ar dori sa poata petrece mai mult timp cu fetita ei de un an si jumatate si cu sotul care o sustine cu dragoste si umor, dar Ionela nu se plange, ci isi sufleca manecile si se pune pe treaba.

Pregateste o comanda pentru un eveniment din week-end si se gandeste deja la retetele pentru candy bar-ul de la Balul Operei, unde prajiturelele Madrione vor putea fi savurate la discretie.

Sursa foto: Madrione

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *