lipide

Grasimile in alimentatie

scris de Ziar de Cluj / 16.11.2012 18:52 / 0 comentarii / 13 vizualizari
De la supe la alune, toate produsele au etichete care mai de care mai detaliate (grasimi 0, fara grasimi, cu continut redus de grasimi sau usoare), menite sa va ofere informatii despre continutul de grasimi si sa va aminteasca sa mentineti redus consumul de grasimi (lipide).     Care... citeste mai departe

Lipidele: nici prea multe, nici prea putine

scris de Ziar de Cluj / 24.10.2012 17:06 / 0 comentarii / 533 vizualizari
Asistam in prezent la o veritabila publicitate negativa fata de grasimi. Totusi, trebuie sa stiti ca lipidele sau grasimile sunt indispensabile pentru buna functionare a organismului; ca un fapt divers, retineti ca creierul este constituit in proportie de 50-70 % din lipide. Alimentatia saraca sau... citeste mai departe

Ce sunt bolile de inima

scris de Ziar de Cluj / 20.09.2012 13:37 / 0 comentarii / 25 vizualizari
Bolile de inima constituie prima cauza de deces din tarile dezvoltate. Desi boala de inima este adesea considerata o boala prodominant masculina, ea este acum prima cauza de deces care atinge atat femeile, cat si barbatii. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 25 % din cele 11 milioane de... citeste mai departe

Colesterolul – urmeaza vesti proaste…

scris de Ziar de Cluj / 16.09.2012 06:57 / 0 comentarii / 17 vizualizari
Pe coperta revistei Time, din 26 martie 1984, a aparut fotografia unei farfurii, pe care se gaseau doua oua la capac si o bucata de bacon, sub titlul “Colesterolul – Urmeaza vesti proaste…”. La pagina 56, articolul din revista intitulat “Atentie la oua si unt”,... citeste mai departe

Continutul biochimic al alimentelor

scris de Ziar de Cluj / 07.08.2012 21:29 / 0 comentarii / 50 vizualizari
Factorii nutritivi ai alimentelor sunt proteinele, lipidele si glucidele, apa, vitaminele si sarurile minerale.   ProteineleSunt substante cu molecula complexa, avand in componenta atomi de carbon, hidrogen, oxigen, azot. Sunt elemente indispensabille vieti; ele constituie componentele... citeste mai departe

Abuzul de carne si grasimi

scris de Ziar de Cluj / 11.05.2012 20:40 / 0 comentarii / 47 vizualizari
Biblia nu interzice carnea, dar recomanda abtinerea de la consumul excesiv al acestui aliment. Nu renuntati insa de tot la grasimile din alimentatie! Ele sunt esentiale, de exemplu, pentru buna functionare a creierului, in a carui componenta intra 60% lipide si mentin constanta temperatura... citeste mai departe

Echilibrul alimentar

scris de Ziar de Cluj / 23.04.2012 10:35 / 0 comentarii / 16 vizualizari
O alimentatie corespunzatoare ne permite sa fim sanatosi, sa muncim eficient si sa evitam transmiterea unor anomalii pe cale genetica la copiii nostri. Ca sa se dezvolte armonios si sa dispuna de suficienta energie, organismul nostru are nevoie de echilibru alimentar, adica de un aport zilnic... citeste mai departe

Grasimile si inima

scris de Ziar de Cluj / 11.03.2012 10:18 / 0 comentarii / 16 vizualizari
Grasimile sunt transportate in tot corpul, sub forma colesterolului, asfel ca multi experti considera nivelul ridicat al colesterolului ca fiind unul din cei mai importanti factori de risc pentru aparitia unei boli de inima.   Grasimile din regimul alimentar pot fi impartite in trei mari... citeste mai departe

Lipidele in regimul alimentar

scris de Ziar de Cluj / 29.02.2012 14:15 / 0 comentarii / 198 vizualizari
Lipidele sau grasimile sunt compusi organici foarte raspanditi in regnul animal si in cel vegetal. Exista mai multe clase de lipide prin structura si prin functiile biologice. In general, sunt fundamentale pentru organism ca elemente constitutive ale materiei vii.   In functie de structura lor... citeste mai departe

Certitudini despre grasimi

scris de Ziar de Cluj / 18.01.2012 02:23 / 0 comentarii / 13 vizualizari
Dezamagiti de efectele regimurilor dietetice sarace in colesterol, oamenii de stiinta si-au indreptat atentia asupra grasimilor saturate, ce se gasesc predominant in carne si in produsele lactate. In definitiv, grasimile in exces conduc la obezitate, iar incidenta bolilor cardiace in randul... citeste mai departe