Din oras

Liceele clujene, repetente in mediul virtual

Site-urile celor mai importante licee sunt o dovada vie ca era comunista inca dainuie in cancelarii. Descrierile in limbaj de lemn abunda si in mediul virtual, licee de renume nu au gasit altceva mai atractiv de postat pe prima pagina decat statuile personalitatilor ale caror nume il poarta, iar informatiile sunt, de cele mai multe ori, lipsite de orice atractivitate. La unele avizierul s-a mutat, practic, pe site, in timp ce altele, cum ar fi chiar Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu”, pur si simplu nu au site. 

Colegiul National „George Cosbuc” are un site care se numeste gcosbuc.ro si, la loc de frunte, un crez imprumutat parca din Epoca de Aur”: „Pregatirea elevilor pentru a putea oferi societatii absolventi capabili de a deveni cetateni activi si eficienti, apti a se integra in viata societatii”. In acelasi stil este descrisa si misiunea institutiei: 

Fiecare elev va fi sprijinit sa-si cunoasca si sa-si dezvolte potentialul si aptitudinile in functie de interesul si motivatiile personale, sa-si dezvolte astfel personalitatea incat traiectul lui existential, social si profesional sa se poata desfasura sub semnul succesului„, se explica pe site. 

La sectiunea Actualitati au fost postate stiri despre concursuri la olimpiade si alte diverse activitati scolaresti, insa o fraza nu e demna deloc de prestigiul scolii. 

„In acest an suntem mandrii de elevii care s-au intors zambind la Cluj, cu bratele pline de premii de la faza nationala a Olimpiadei de Limba de Literatura Romana”, se arata aici. 

Mai este descrisa structura anului scolar si a Consiliului Elevilor. Sectiunea Pentru profesori nu functioneaza.

Absolventii din 2009 incoace pot fi gasiti, de asemenea, pe site-ul liceului, intr-un tabel in care se gaseste si facultatea la care au fost admisi.

Aproape toate sectiunile de pe site au acelasi continut: absolventi, structura anului scolar, comitetul de parinti, dotari materiale, iar la presa a fost postat un articol din presa locala in care este descrisa scoloareste inaugurarea salii de sport. 

Colegiul National „Emil Racovita” are un site cu nume strain: ler.ubbcluj.ro/. Este simplu si la obiect: se gasesc informatii despre concursurile „Micul racovitist” sau „Gimnastica mintii”. Exista si un catalog online pentru parinti.  Mai pot fi cercetate proiectele europene in care e implicata scoala, ordinele de ministru privind oganizarea concursurilor nationale, despre sefi de promotii, absolventi, o excursie a premiantilor, despre istoric si despre exploratorul al carei nume il poarta scoala. 

O sectiune atrage atentia din prima, insa, dupa ce o accesezi, de deschide un ecran pe care „curg” fotografii. 

Site-ul Colegiului National „George Baritiu” are pe prima pagina un sir lung de linkuri spre diverse reguli si concursuri. Poti gasi lista completa a profesorilor scolii, pe materii, cu fotografie si biografie. Exista si aici un catalog online „dedicat in special parintilor pentru a fi permanent la curent cu situatia scolara a copiiilor”. La sectiunea Olimpiade nu a fost postat nimic, noutatile sunt cele trimise de Inspectoratul Scolar Judetean, iar la Evenimente au fost postate afise ale diverselor intalniri la care erau asteptati elevii. Exista aici si niste filmulete cu biblioteca, realizate anual de elevi. 

Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” are pe prima pagina fotografia unei statui a lui Balcescu. 

Clasa pregatitoare are o sectiune vasta cu multe informatii pentru parinti. Exista Platforma Moodle Balcescu, orare, arii curriculare, precum si o lista lunga de „anunturi importante”, privitoare la regulament, programari teze, anunt despre uniformele scolare, precum si niste clarificari despre cravatele scolare, a caror livrare a intarziat din octombrie 2013 pana in februarie 2014 sau orele in care profesorii se pot intalni cu parintii. Pe scurt, pe site se gasesc toate datele care pana nu demult se afisau la avizier. 

Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca se gaseste pe Google, pe Facebook, are un blog, dar nu are site. 

„Zombie, oamenii junglei, dovleci, îngerasi si muuulte muulte vrăjitoare, vampiri inofensivi siiii…

FRUCTE!
Halloween-ul a primit o nota autohtona de aceasta data: in data de 30.10.2014, Clubul IMPACT a organizat Balul Toamnei”, este stirea de pe prima pagina a blogului. 

Si cei de la Liceul Teoretic „Gheorghe Sincai” si-au decorat prima pagina a site-ului cu o statuie

„Asigurati-va portia zilnica de.. pastila de lectura”, este motto-ul bibliotecii pe site.

Sunt mentionati la Profesori doar cei premiati in ultimii 5 ani ori cei care s-au pensionat. Festivalul stiintei pentru toti este descris in termeni seci. Nu lipseste lista de elevi „cu care ne mandrim”. 

Liceul Sportiv din Cluj-Napoca are un site „brodat” cu un albastru electric care iti zgarie ochii, cu ilustratii si desene naive, de gradinita, iar din stanga pot fi accesate date despre oferta, catedre, rezultate, absolventi, performeri, elevi. 

Campionii limbajului de lemn pe site sunt cei de la Liceul Pedagigic „Gheorghe Lazar”. 

„Continuator al renumitei Scoli Normale de Invatatori din Cluj, scoala ce a format mii de invatatori ce au pus bazele si au consolidat invatamantul romanesc din Transilvania, Colegiul National Pedagogic „Gh. Lazar” este un nume de referinta in invatamantul romanesc, posesor al “Distinctiei Culturale”, decernata de Academia Romana (2011), este Scoala Europeana si castigatorul celui mai important concurs pentru elevi organizat de Parlamentul European de la Strasbourg – Euroscola, editia 2011”, se arata aici. 

Multe din sectiuni sunt, de fapt, documente si coli scanate. Se gasesc insa si fotografii cu elevii premiati, multe linkuri la articolele aparute in presa despre institutie si fotografii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *