lactate

Clujenii pot comanda online sau telefonic produsele din magazinul USAMV Cluj

scris de Ziar de Cluj / 06.04.2020 15:25 / 0 comentarii / 1399 vizualizari
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca anunță că, începând din 6 aprilie 2020, vine în întâmpinarea clienților magazinului Gourmeticus Academicum (Calea Mănăștur nr. 7), prin lansarea comenzilor online sau telefonic, cu ridicare personală sau prin curier.... citeste mai departe

ATENȚIE, clujeni! Ce conțin de fapt produsele pe bază de LAPTE, BRÂNZĂ ȘI UNT din restaurante

scris de Oana Spiru / 04.01.2019 12:46 / 0 comentarii / 1132 vizualizari
Un control făcut de Protecţia Consumatorului arată că multe preparate pe bază de lapte din peste 250 de patiserii, pizzerii şi restaurante din şase judeţe, inclusiv Cluj, sunt de fapt falsuri.Oficialii spun că patronii vindeau mâncăruri ce ar fi conţinut brânză sau unt, făcute în realitate cu... citeste mai departe

Prima ediție a târgului ”Produs în Bucovina”, la Cluj-Napoca

scris de Ziar de Cluj / 11.10.2017 17:40 / 0 comentarii / 476 vizualizari
Asociațiile ”Produs de Cluj” și ”Produs în Bucovina” în colaborare cu Consiliile Județene Cluj și Suceava, Consiliul local și Primăria Municipiului Cluj Napoca, în parteneriat cu Centrul Național de Informare Turistică Suceava și Asociația pentru Turism Bucovina, organizează prima ediție a târgului... citeste mai departe

Cutia Taranului, o initiativa care aduce mancare din gospodaria taranului direct pe masa orasenilor

scris de Florentina Tatar / 26.06.2014 14:13 / 5 comentarii / 2152 vizualizari
Legume proaspat culese din gradini pline de rod din sate iau de cativa ani drumul Clujului si ajung direct in casele orasenilor, in cutii aduse chiar de producatori. Pe parcurs, a intrat in proiect si Bucurestiul si cutia s-a imbogatit cu paine, lactate si chiar carne de miel. Ideea a fost “... citeste mai departe

Branza de vaca, desert sau gustare?

scris de Ziar de Cluj / 07.12.2012 14:34 / 0 comentarii / 113 vizualizari
Branza de vaca este este unul din sortimentele de branzeturi cu cea mai larga raspandire in tara noastra si reprezinta cea mai simpla valorificare a laptelui de vaca in gospodarie, prin acidifierea sa naturala. Branza proaspata de vaca se obtine din prelucrarea laptelui de vaca degresat si... citeste mai departe

Iaurtul, oaza de sanatate la indemana oricui

scris de Ziar de Cluj / 16.11.2012 13:34 / 0 comentarii / 57 vizualizari
<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } --> Efectele benefice ale produselor lactate acide sunt cunoscute inca din antichitate. Chiar un proverb antic spune "Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata."   Cuvantul iaurt provine din limba turca, cuvintul... citeste mai departe

Iaurtul restabileste echilibrul florei intestinale

scris de Ziar de Cluj / 04.08.2012 19:00 / 0 comentarii / 36 vizualizari
Iaurtul este un produs obtinut prin coagularea si acidificarea laptelui sub actiunea unor fermenti speciali: Lactobacillus bulgaricus si Streptococcus thermophilus, actualmente imbogatit frecvent cu alti fermenti, ca Lactobacillus acidophilus si Lactobacillus bifidus, care intaresc si completeaza... citeste mai departe

Branzeturi in saramura, proaspat de bune

scris de Ziar de Cluj / 20.07.2012 08:33 / 0 comentarii / 189 vizualizari
Branza telemea este produsul proaspat sau maturat obtinut prin scurgerea zerului dupa coagularea laptelui. Pentru cei care nu stiu, branza telemea se poate face destul de usor, insa gustul proaspat de bun poate fi dat doar de adevaratii profesionisti. Laptele materie prima se receptioneaza din... citeste mai departe

Iaurt proaspat de bun cu pere si cognac

scris de Ziar de Cluj / 19.04.2012 10:39 / 0 comentarii / 20 vizualizari
Iaurtul proaspat de bun de la Bonas poate fi consumat simplu, insotit de gustari sau in compozitia unor preparate usoare si racoroase. Mesagerul de Cluj va prezinta o reteta recomandata de Valentin Coman, expert bucatar, dar si sustinator al produselor Bonas. Trei pere curatate de coaja si cotor se... citeste mai departe

Alimentatia in stil vegetarian

scris de Ziar de Cluj / 11.04.2012 17:06 / 0 comentarii / 24 vizualizari
A deveni vegetarian este mult mai complicat decat simpla scoatere a carnii din dieta. Puteti incepe treptat si lent, intai prin reducerea portiilor de carne si mancand din ce in ce mai multe mese fara carne, in locul schimbarii bruste in obiceiurile dvs. alimentare de-o viata. Implementarea dietei... citeste mai departe