Afacerea zilei

Joint-venture-ul româno-german Rematinvest, profit de 1,8 milioane euro, anul trecut, în scădere față de anul 2018, dar tot profit baban

Rematinvest Cluj-Napoca, unul dintre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din România, deținut de omul de afaceri din Zalău, Liviu Ciupe și Scholz Recycling Germania, a avut un trend descendent anul trecut, comparativ cu ultimii cinci ani. Din 2014 până în 2019 a fost însă pe creștere atât în ceea ce privește cifra de afaceri cât și profitul.

Rematinvest a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 61,6 milioane euro, mai puțin cu 627.000 euro față de 2018. Din 2015 până în 2019, compania din Cluj a avut o cifră de afaceri în creștere. De exemplu, în 2015, procesatorul de materiale reciclabile a rulat o cifră de afaceri de aproximativ 50 milioane, a scăzut apoi la 35-37 milioane, ca să revină anul trecut la 61,6 milioane euro.

Rematinvest a declarat, în 2019, un profit net de aproape 1,8 milioane euro, față de 2,9 milioane euro în anul 2018. În anul 2017, profitul companiei a fost de aproape 3,2 milioane euro. În 2015 a avut pierderi de aproximativ 625.000 euro, dar a reușit să se redreseze și să ajungă pe profit considerabil în anii următori.

Numărul de angajați pe care îi avea Rematinvest anul trecut a fost de 212. De altfel, în ultimii cinci ani, numărul de salariați a variat între 190 și 221.

50% din acțiunile Rematinvest Cluj sunt deținute de Scholz Recycling GMBH Germania și 50% de Liviu Ciupe. Administrator figurează Dedal AS SRL din Zalău, firma lui Liviu Ciupe, cu obiect de activitate consultanță pentru afaceri și management. El este preşedintele Rematinvest, companie fondată în urmă cu 16 ani la Cluj-Napoca.

Împreună cu societăţile din cadrul grupului, Rematinvest se numără printre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din România. Cu o tradiţie de peste o jumătate de secol, societăţile din grup desfăşoară o gama diversă de activităţi în domeniul colectării, prelucrării şi comercializării materialelor refolosibile (metale feroase şi neferoase, hârtie), la un înalt nivel de calitate, nivel impus de piaţă şi de cerinţele standardelor. Cu baze de procesare în toată Transilvania, societatea furnizează produse de calitate consumatorilor locali şi externi. Rematinvest are 15 centre de procesare și numeroase puncte de colectare.

Liviu Ciupe este implicat și în alte afaceri: Paziv, Gamma Steel, Dedal AS, Remat, Recomet, Anda Imobiliare, Refcom, Colina Construct. Deține 36% din acțiunile firmei Colina Construct Cluj-Napoca, alături de omul de afaceri Gicu Gânscă. Firma a fost pe pierdere încă din 2007 și a avut zero cifră de afaceri. Alături de Gicu și Rodica Gânscă, Liviu Ciupe mai are și firma Anda Imobiliare, care, de asemenea, este pe pierdere în ultimii ani.

Anul trecut, Liviu Ciupe a fost cooptat de omul de afaceri Dorel Goia în administrația Teraplast. Grupul TeraPlast este cel mai mare producător de materiale de construcții cu capital românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *