industria ospitalitatii

Reprezentanții HoReCa sunt împotriva reintroducerii restricțiilor și a controalelor arbitrare. Mesaj către Guvern: „Astfel de abuzuri, la umbra luptei cu pandemia, să înceteze…”

scris de Oleg Ghilas / 24.07.2020 14:08 / 0 comentarii / 102 vizualizari
Reprezentanții industriei ospitalității, proprietarii de restaurante, hotelierii și agențiile de turism au semnat o scrisoare deschisă și transmit un mesaj comun către Guvernul PNL-ist prin care se opun reintroducerii restricțiilor în acest sector de activitate grav încercat de contextul... citeste mai departe

30% din restaurante, închise definitiv. Culmea tupeului - Ministerul Economiei: „Avem locuri de muncă pentru voi, în mod special în domeniul HoReCa”

scris de Oleg Ghilas / 17.07.2020 15:03 / 0 comentarii / 182 vizualizari
Peste 10.000 de restaurante, adică 30% din totalul unităţilor de alimentație publică, nu se vor mai redeschide niciodată, susţine Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului industriei HoReCa. România este singura țară din spațiul comunitar unde restaurantele nu au fost deschise în interior. În... citeste mai departe

San Jose, un model excelent pentru Primăria lui Boc în susținerea industriei HoReCa

scris de Oleg Ghilas / 02.07.2020 17:24 / 0 comentarii / 490 vizualizari
Cu un puternic aparat administrativ de dezvoltare, municipalitatea clujeană ar putea prelua modelele de bune practici implementate de alte orașe, precum este cazul orașului San Jose, California, centrul cultural, financiar și politic al Silicon Valley.CITEȘTE ȘI:  Restaurantele din Cluj,... citeste mai departe

Guvernul tratează diferit jucătorii din comerț. Marcel Suciu, proprietarul Marty Restaurants: „De parcă virusul ar putea face diferența dintre un mall și un restaurant”

scris de Oleg Ghilas / 01.07.2020 17:05 / 0 comentarii / 1046 vizualizari
Prima zi de iulie a însemnat amânarea măsurilor de relaxare promise de guvernanți și așteptate de români. Teoretic, începând cu 1 iulie trebuiau să fie redeschise restaurantele, astfel încât ultimele activități interzise să poată fi reluate. Din păcate, Guvernul penelist a considerat necesară... citeste mai departe

Restaurantele din Cluj, în colaps, din cauza menținerii restricțiilor: „Nu știu dacă HoReCa va supraviețui…”

scris de Oleg Ghilas / 30.06.2020 15:39 / 0 comentarii / 1376 vizualizari
Relaxarea așteptată de români de la 1 iulie va fi, cel mai probabil amânată, iar abia miercuri Guvernul urmează să facă o „analiză” a planului de măsuri ce urmează să fie adoptate. În mod clar, industria ospitalității este direct vizată de menținerea măsurilor restrictive și imposibilitatea de... citeste mai departe

Cu cât au crescut vânzările în industria clujeană a ospitalității, în perioada Untold?

scris de Florin Moldovan / 18.10.2016 18:00 / 1 comentariu / 822 vizualizari
La Festivalul Untold de anul acesta, numărul anunțat al participanților a fost de 300.000, foarte mulţi fiind străini şi turişti veniţi din toate colţurile ţării. 30.000 de cetățeni străini au petrecut, între 4 şi 7 august, în municipiul Cluj-Napoca, la Untold Festival 2016, conform Serviciul... citeste mai departe

Ionuț Cazan, vicepreședintele Invest Club, un tânăr de 22 de ani, programator și viitor om de afaceri: „Ideal e să fii unicul în domeniul tău și să faci lucrurile din pasiune sau să nu le faci deloc!”

scris de Florin Moldovan / 26.03.2016 09:36 / 1 comentariu / 1395 vizualizari
Ionuț Cazan este, la 22 de ani, vicepreședintele Invest Club - primul club de investitori din România cu personalitate juridică, fondat la Cluj, în urmă cu un an. Ionuț nu este numai investitor, ci și programator și, cu toate că are experiență în programare, o profesie... citeste mai departe

Călin Ioaniciu, "barman, și-atât!”: "Pregătindu-mă să devin inginer, am descoperit că îmi place mai mult să fiu cârciumar”

scris de Florin Moldovan / 22.05.2015 11:41 / 1 comentariu / 1137 vizualizari
Călin Ioaniciu e un profesionist ce se definește simplu: ,,Barman, și-atât!”. În spatele acestei sintagme stau însă lucruri mult mai interesante de-atât. A căutat mereu să muncească în locuri care îl provocau să își ridice standardele, ajungând într-un final să ridice chiar el standardele locurilor... citeste mai departe