In vizor

Imprimeria Ardealul din Cluj-Napoca a rămas fără curent. Ministrul Culturii promite că va salva compania de la faliment

Un nou episod din drumul spre faliment al celei mai mari tipografii de stat din România a avut loc ieri când Imprimeria Ardealul (sucursala locală din Cluj-Napoca a Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi) a rămas fără curent electric, deși a fost plătită o parte din suma datorată companiei de electricitate. Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a promis ieri că va fi achitată și diferența de bani.

Imprimeria Ardealul Cluj-Napoca nu mai are curent electric de aproape 24 de ore. Angajații nu pot munci și, implicit, nu pot fi onorate comenzile. Mircia Giurgiu, directorul Imprimeriei Ardealul a declarat pentru Ziar de Cluj că până în luna februarie au fost la zi toate plățile pentru energie eletrică. În februarie însă conducerea Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi le-a tăiat dreptul de semnătură și nu au mai putut fi efectuate plăți. Potrivit conducerii Imprimeriei Ardealul, au fost plătiți 69.000 lei și au mai rămas de achitat 32.000 lei. Daniel Breaz, ministrul Culturii le-a promis ieri anagajaților Ardealul că vor fi plătiți și cei 32.000 lei. Până la ora redactării acestui material nu s-a efectuat nicio plată.

Mircia Giurgiu a afirmat că clienții lor au încercat să ia legătura cu conducerea Companiei Naționale, dar de dimineață directorul nu era la birou.

„Cum să scape compania de faliment dacă directorul nici măcar nu merge la lucru? Clienții noștri au sunat astăzi la București să întrebe ce se întâmplă, dar directorul companiei nu era la serviciu. Ministrul Culturii ne-a promis ieri că nu va fi închisă compania. Vom vedea însă ce va fi. Va veni și Corpul de Control al primului ministru să facă verificări. Noi, sindicaliștii vom face o listă de propuneri ce să controleze, iar ei vor verifica ce consideră. Noi oricum avem multe întrebări de pus”, a declarat Mircia Giurgiu.

Compania Coresi s-ar afla în pragul falimentului din cauza unui management defectuos. Conducerea Imprimeriei Ardealul a solicitat în mai multe rânduri Ministerului Culturii demiterea managementului Coresi, care ar încerca să provoace intenționat falimentul pentru a vinde proprietățile rechinilor imobiliari.

Compania Națională a Imprimeriilor Coresi a fost înființată în 1999 și are sucursale în mai multe orașe. În ultimii 7 ani a mers tot pe pierdere. În 2017 de exemplu a declarat o cifră de afaceri de 16 milioane lei, un număr mediu de 226 angajați și pierderi de aproape 4,9 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *