iaurt

Branza de vaca, desert sau gustare?

scris de Ziar de Cluj / 07.12.2012 14:34 / 0 comentarii / 113 vizualizari
Branza de vaca este este unul din sortimentele de branzeturi cu cea mai larga raspandire in tara noastra si reprezinta cea mai simpla valorificare a laptelui de vaca in gospodarie, prin acidifierea sa naturala. Branza proaspata de vaca se obtine din prelucrarea laptelui de vaca degresat si... citeste mai departe

Iaurtul, oaza de sanatate la indemana oricui

scris de Ziar de Cluj / 16.11.2012 13:34 / 0 comentarii / 57 vizualizari
<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } --> Efectele benefice ale produselor lactate acide sunt cunoscute inca din antichitate. Chiar un proverb antic spune "Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata."   Cuvantul iaurt provine din limba turca, cuvintul... citeste mai departe

Iaurtul restabileste echilibrul florei intestinale

scris de Ziar de Cluj / 04.08.2012 19:00 / 0 comentarii / 36 vizualizari
Iaurtul este un produs obtinut prin coagularea si acidificarea laptelui sub actiunea unor fermenti speciali: Lactobacillus bulgaricus si Streptococcus thermophilus, actualmente imbogatit frecvent cu alti fermenti, ca Lactobacillus acidophilus si Lactobacillus bifidus, care intaresc si completeaza... citeste mai departe

Branzeturi in saramura, proaspat de bune

scris de Ziar de Cluj / 20.07.2012 08:33 / 0 comentarii / 189 vizualizari
Branza telemea este produsul proaspat sau maturat obtinut prin scurgerea zerului dupa coagularea laptelui. Pentru cei care nu stiu, branza telemea se poate face destul de usor, insa gustul proaspat de bun poate fi dat doar de adevaratii profesionisti. Laptele materie prima se receptioneaza din... citeste mai departe

Iaurt proaspat de bun cu pere si cognac

scris de Ziar de Cluj / 19.04.2012 10:39 / 0 comentarii / 20 vizualizari
Iaurtul proaspat de bun de la Bonas poate fi consumat simplu, insotit de gustari sau in compozitia unor preparate usoare si racoroase. Mesagerul de Cluj va prezinta o reteta recomandata de Valentin Coman, expert bucatar, dar si sustinator al produselor Bonas. Trei pere curatate de coaja si cotor se... citeste mai departe

Lactate si branzeturi pe lista de cumparaturi

scris de Ziar de Cluj / 05.04.2012 09:19 / 0 comentarii / 12 vizualizari
Pentru a slabi, kilogramele in plus nu trebuie sa ne preocupe doar in momentul cand ne asezam la masa, ci tot timpul, mai ales cand facem cumparaturi in marile centre comerciale sau supermarketuri.     Iata cateva recomandari de care este bine sa tinem seama cand facem cumparaturi la... citeste mai departe

Smantana si iaurtul

scris de Ziar de Cluj / 06.02.2012 00:59 / 0 comentarii / 1026 vizualizari
Preparate din laptele animal, smantana si iaurtul sunt destul de des folosite in alimentatia omului. SMANTANA, bogata in calorii, poate contine si multe grasimi si colesterol, oferind foarte putine substante hranitoare. Este etichetata in functie de cantiatatea de grasime din lapte, respectiv de la... citeste mai departe