Rautacisme

Goțiu doarme și Dohotaru visează cu ochii deschiși: „Am văzut sânii mari și rotunzi ai unei femei frumoase. Ea era masată în piscina Hotelului Belvedere și avea doar un prosop în dreptul feselor”

În loc să ne spună despre proiectele de legi pe care intenționează să le susțină, pentru care a fost trimis în Parlament, deputatul Dohotaru ne povestește pe Facebook despre poluțiile sale din copilărie. După ce s-a hrănit cu gunoaie din coșul Parlamentului, acum ne hrănește pe noi cu mizerii din copilăria sa. 

În 18 martie, parlamentarul USR a publicat pe pagina sa de Facebook o nouă filă din jurnalul său elucubrant de alergare, cu titlul: „Alergare, sănătate, politică, iubire și moarte”. După partea de alergare, în care deputatul ne povestește că are spatele în pioneze de la o căzătură pe gheață, după ce ne spune cât de piperat era prețul crosului, după ce explică și cauza umanitară pentru care a fost organizat crosul la care a participat, după ce vorbește truisme despre sănătate, despre prevenția primară, care presupune exercițiu zilnic, mâncare sănătoasă ș.a.m.d., deputatul trece și la politică. Mai precis, la ceea ce parlamentarul USR înțelege că ar fi politica:

„Legat de exercițiu, văd prea puțini parlamentari care să vină la lucru pe jos sau cu bicicleta, mai toți sunt în mașini care contribuie la congestia în trafic și la poluarea orașelor. Am beneficia de mai multă mâncare sănătoasă dacă am permite ca decidenți lanțuri scurte de aprovizionare, cu ferme și grădini de mărime medie în preajma marilor orașe, care să ia locul agrobusinessurilor, super subvenționate de stat. Cu siguranță, un stil de viață mai armonios, cu mai puțină muncă și mai eficientă, ar reduce stresul, riscul de obezitate, hipertensiunea, colesterol ridicat și sedentarismul, care, în ciuda progreselor medicinei, conduc la atâtea boli și moarte înainte de vreme.

Nu sunt un moralist, mă lupt constant cu dependența de tutun și vreau să mut, pe cât posibil, socializarea din bar, cu alcool, spre sporturi de echipă. Dar îmi închipui că încet-încet, treaptă cu treaptă învățăm lucrurile astea, ca la cros, unde am văzut atâția oameni care se simțeau bine prin simpla mișcare. Îmi imaginez că vom gândi orașele noastre pentru oameni, nu cimitire ambulante pentru mașini. Că vom sacrifica profitul câtorva, pentru mâncare mai bună, ca legumele și mai ales fructele pe care le mâncam când eram mic și pe care le culegeam din livada Palocsay. Că vom munci mai puțin, pentru noi și nu pentru alții, și ne vom aminti că lenea este mama a nouă invenții din zece.”

Deputatul Dohotaru are încă impresia că cetățenii Clujului l-au trimis în Parlament pentru a promova mișcarea fizică în rândul parlamentarilor. Mișcare, bineînțeles, fără vreo relație directă cu munca pentru că Adrian Dohotaru, în reflecțiile sale, promovează lenea, munca mai puțină, fiind un lucru bine cunoscut că munca multă dăunează grav sănătății, mai ales dacă travaliul se săvârșește pe băncile Parlamentului, unde somnul contribuie din plin la un stil de viață sănătos. După aceste gânduri „serioase”, demne de un parlamentar care își înțelege cu adevărat menirea și fișa postului, Adrian Dohotaru trece și la gânduri mai neserioase, povestindu-ne amintirile sale erotice din copilărie:

„Luat cu gânduri serioase, am uitat de Cetățuie, cea mai pregnantă memorie a ei. Cetățuia este locul plimbărilor romantice, de adolescență târzie, dar amintirea mea e mai timpurie. Cetățuia o alegam sus-jos de 6-7 ori în clasele V-VII, la antrenamente. Cea mai plăcută amintire de la alergare e de când eram un cârd de copii și adolescenți, băieți și fete, și am văzut sânii mari și rotunzi ai unei femei frumoase, sigure pe ea din moment ce se sinchisea prea puțin de lipsa draperiilor. Ea era masată în piscina Hotelului Belvedere și avea doar un prosop în dreptul feselor. Am oprit alergarea. Ne-am ascuns fascinați după un dâmb ca să ne uităm la femeia așezată. Poate-poate se va ridica sau că îi vom ghici conturul țâțelor din poziția în care se afla. O doream cu toții, eram îndrăgostiți de formele ei. Sănătoase și prea pline. Legat de sănătate, asta mi se pare cel mai mișto: să iubim și să ne lăsăm iubiți, să trăim clipa, cum mi se întâmplă la fugă. Spitalele, boala, moartea informă, pot să vină după.”

Așadar, stimați alegători clujeni, deputatul vostru vă incită la lene, la muncă puțină, vă recomandă să vă iubiți mult, pentru ca să fiți mai sănătoși! Proiectele legislative, munca parlamentară pot să vină după.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *