Sanatate

Ghid de meloterapie

Intinsi, alegem un fond muzical adecvat, linistitor, confortabil. Intram treptat intr-o profunda stare de relaxare lasand muzica sa ne cuprinda fiecare celula a corpului. O ascultam cu atentie focalizata. Dupa un timp, cand procesul se desfasoara de la sine, constientizam prezenta noastra absoluta aici si acum.

In aceasta prezenta ascultam acum muzica dintre sunete. Nu tonurile care creeaza muzica, ci o esentializare a ei, dincolo de ele insasi, in spatiile dintre sunete. Aceasta ne va introduce intr-o stare de relaxare foarte profunda, pe fondul unei observatii clare si perfecte, compatibila cu starile cerebrale gamma. Acum poate fi resimtita o profunda si placuta regenerare fizica si poate fi surprinsa modalitatea de actiune a undelor muzicale care actioneaza in corp.

Iata cateva bucati muzicale recomandate pentru diferite afectiuni sau scopuri:
Relaxare: Claude Debussy – Sonata pentru pian si harpa; Nicolo Paganini – Concert nr. 4 in Re Minor; P. Ceaikovsky – Frumoasa din padurea adormita (Uvertura).
Calmare: Ludwing van Beethoven – Concertul imperial nr. 5 (Adagio din Sonata pentru violoncel si orchestra in sol minor); Frantz Schubert – Rosamunda, Ave Maria; P. Ceaikovsky – Lacul lebedelor; Robert Schuman – Revenire; W.A. Mozart – Concertul nr. 21 pentru pian si orchestra.
Hipertensiune arteriala: W. A. Mozart – Don Juan; Frantz Lizst – Rapsodia maghiara.
Surmenaj intelectual: J.S. Bach – Fugile.
Calmarea durerilor:  L. van Beethoven – Pastorala; Maurice Ravel – Bolero; Fr. Chopin – Concert nr. 1 in Mi Minor.
Stimulare: Giuseppe Verdi – Marsul din opera Aida, J.S. Bach – Brandenburgicele.
Calmarea starilor de agitatie: L. van Beethoven – Oda bucuriei; Richard Wagner – Corul pelerinilor.
Tratarea nevrozei astenice si a tulburarilor vegetative: W. A. Mozart – Mica serenada si Simfonia nr. 41.
Calmarea marilor suferinte care apar in urma unor intamplari tragice: Antonin Dvorak – Concertul pentru violoncel; P. Ceaikovsky – Patetica.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *