gastronomie

S-A ÎNCHIS! Final așteptat pentru Cabinet de Vin&Cocotte

scris de Liviu Alexa / 18.05.2020 13:41 / 0 comentarii / 3965 vizualizari
Unul dintre cele mai promițătoare restaurante din Cluj-Napoca și-a dat obștescul sfârșit. Pe vitrina restaurantului Cabinet de Vin&Cocotte a apărut un anunț de chirie, semn că acesta nu-și va mai continua activitatea. În fapt el este scos la vânzare, doar că nimeni nu se înghesuie să îl cumpere... citeste mai departe

Bucatarul Adi Hadean, jurat in cadrul competitiei gastronomice de rang mondial, San Pellegrino Young Chef 2016

scris de / 10.03.2016 14:12 / 0 comentarii / 677 vizualizari
Astazi, Adrian Hadean, juratul MasterChef, a anuntat pe blogul sau, adihadean.ro, ca a primit un nou rol de jurat in cadrul prestigioasei competitii culinare, San Pellegrino Young Chef Competition 2016. Competitia se desfasoara la nivel mondial si are ca participanti tineri bucatari din 20 de... citeste mai departe

Jos Palaria pentru emisiunea de la radio a juratului MasterChef, Adrian Hadean!

scris de / 03.03.2016 11:11 / 0 comentarii / 592 vizualizari
Dupa ce a deschis o scoala de bucatari la Cluj, cunoscutul jurat MasterChef, Adrian Hadean, va avea si o emisiune proprie la radio. Astfel, incepand cu data de 6 martie, saptamanal, Adi Hadean va vorbi la postul de radio Europa FM. Programul intitulat "Medium Rare" figureaza in grila, duminica... citeste mai departe

Radu Ilea, somelierul care a readus la viață Maimuța Plângătoare

scris de Florin Moldovan / 05.09.2015 09:59 / 2 comentarii / 4408 vizualizari
Radu Ilea e managerul restaurantului Maimuța Plângătoare, „crâșmă și restaurant renumit”, deschis între anii 1930-1940. Dacă povestea interbelică a „Maimuței” a fost una plină de farmec, istoria recentă a localului nu s-a ridicat la standardele trecutului, pentru că simbolul vechiului Cluj... citeste mai departe

Florina Pop, fostă concurentă MasterChef și Hell's Kitchen: „Clujul e cel mai greu oraș pentru un business în domeniul alimentației publice”

scris de Florin Moldovan / 10.07.2015 12:35 / 0 comentarii / 2507 vizualizari
Florina Pop e o tânără clujeancă de 29 de ani, fostă concurentă MasterChef și Hell's Kitchen, pasionată de gătit, în trecut manager de restaurant în complexul studențesc Hașdeu, actualmente doctorandă la Agronomie și, pe viitor, proprietară de cofetărie cu produse tradiționale. Arta culinară a... citeste mai departe

Marius Solomon, bucătar-șef la Cabinet de Vin&Cocotte: ,,Zâmbetul clientului, când îi aducem mâncarea, plătește, de fapt, munca pe care o facem noi”

scris de Florin Moldovan / 27.04.2015 20:41 / 0 comentarii / 2258 vizualizari
Marius Solomon e un tânăr clujean de 26 de ani, pe care ambiția și pasiunea pentru arta culinară l-au propulsat în carieră și, după ce-a fost bucătar la mai multe restaurante de top din Cluj, acum e bucătar-șef la Cabinet de Vin&Cocotte, un mic restaurant cochet de pe Eroilor, un local unde se... citeste mai departe

Povestea de viață a Rebecăi Mădaș, clujeanca ce concurează la Hell's Kitchen, împreună cu fiul ei

scris de Florin Moldovan / 15.04.2015 17:02 / 1 comentariu / 2682 vizualizari
Rebeca Mădaș, maestru în arta culinară, e o bucătăreasă pasionată, ce concurează în prezent, alături de fiul ei, Paul, la ”Hell's Kitchen – Iadul bucătarilor”, show-ul culinar difuzat de Antena 1 (în fiecare luni și marți, la ora 20.30). Povestea Rebecăi Mădaș e cea a unui om simplu și sufletist,... citeste mai departe

Familia bucatariilor slave

scris de Ziar de Cluj / 10.11.2012 01:13 / 0 comentarii / 291 vizualizari
Bucataria bulgaraAre multe trasaturi comune cu cea rusa, ucraineana, albaneza, sarba si poloneza, facand parte din marea familie a bucatariei slave, fiecare popor avand insa specificul sau, datorita atat unor contributii proprii, cat si influentei altor teritorii culinare vecine (in cazul Bulgariei... citeste mai departe

Secrete ale sarii in prepararea si pastrarea alimentelor

scris de Ziar de Cluj / 23.10.2012 16:57 / 0 comentarii / 55 vizualizari
Gastronomia, arta de a prepara mancaruri hranitoare, cat mai gustoase si apetisante, are in sare un nutrient valoros care se vede si in traditia poporului nostru, in care pentru a sublinia cinstea care se acorda unui oaspete insemnat i se ofera acestuia paine si sare. Putini stiu insa stiu ca... citeste mai departe

Cum gatiti carnea si pestele

scris de Ziar de Cluj / 04.10.2012 02:15 / 0 comentarii / 60 vizualizari
Sursa de proteina si de lipide, carnea trebuie aleasa cu grija in functie de continutul in grasime. In privinta pestelui, nu exista o specie interzisa in cadrul regimurilor de slabire. Este deja cunoscut rolul pe care consumul de peste, bogat in grasimi nesaturate, il detine in prevenirea bolilor... citeste mai departe