fibre

Mai multe cereale, legume si fructe

scris de Ziar de Cluj / 02.11.2012 12:11 / 0 comentarii / 27 vizualizari
Cerealele, legumele, zarzavaturile si fructele sunt alimente importante, deoarece contin carbohidrati (mai ales amidon si fibre alimentare) si, de asemenea, vitamine, substante minerale si alte substante care prezinta un interes deosebit pentru sanatate. In plus, cerealele si indeosebi legumele... citeste mai departe

Alimentele bogate in fibre sunt benefice

scris de Ziar de Cluj / 26.10.2012 05:33 / 0 comentarii / 408 vizualizari
Problema alimentatiei bogate in fibre este indisolubil legata de cea a alimentului integral. Fibrele sunt un ansamblu de compusi glucidici (pectina, celuloza, hemiceluloza si ligninele), specifici dietei vegetale, ce nu pot fi atacati de enzimele digestive si reprezinta reziduul ce ramane dupa... citeste mai departe

Un complice in regimul de slabire: fibrele alimentare

scris de Ziar de Cluj / 29.07.2012 07:26 / 0 comentarii / 45 vizualizari
Mult timp considerate deseuri, fibrele alimentare poseda numeroase virtuti interesante in cadrul unui regim de slabire dar si a al prevenirii unor boli digestive.     Ce sunt fibrele alimentare?Fibrele sunt glucide naturale, formate prin condensarea mai multo zaharuri simple. Se gasesc in... citeste mai departe

Afectiuni datorate dietei deficitare in fibre

scris de Ziar de Cluj / 20.06.2012 04:37 / 0 comentarii / 12 vizualizari
Fibrele sunt partea rezistenta din structura plantelor, prezenta in tulpini, in frunze, in invelisul semintelor sau fructelor, care nu sufera transformari prin digestie in timp ce parcurg tractul intestinal deoarece oamenii, spre deosebire de animale, nu poseda enzimele necesare pentru a le... citeste mai departe

Alimentele anticancer

scris de Ziar de Cluj / 11.05.2012 14:45 / 0 comentarii / 11 vizualizari
Deoarece formele de cancer sunt foarte variate, iar cauzele bolii sunt complexe – si, pana acum, nu complet intelese – nu exista garantii ca masurile dietetice pot preveni cancerul. Totusi, asa cum unele alimente pot creste riscul aparitiei cancerului, exista altele care protejeaza... citeste mai departe

Alimentatia si longevitatea

scris de Ziar de Cluj / 24.02.2012 13:03 / 0 comentarii / 5 vizualizari
Numeroase studii arata ca o dieta sanatoasa, cand este combinata cu exercitii fizice si activitate mentala regulata, va poate ajuta sa aveti o viata mai lunga si mai buna. Dar aparitia schimbarilor fizice si a altor factori care acompaniaza cateodata imbatranirea inseamna ca va trebui sa modificati... citeste mai departe

Fibrele alimentare – facatoarele de minuni

scris de Ziar de Cluj / 05.02.2012 04:42 / 0 comentarii / 3 vizualizari
Reclamele pentru aparatele electrice de stors fructe si legume sunt atragatoare si exemplificarile pe viu uimitoare. Sunt oare aceste aparate asa de bune?   Da si nu. Da, pentru ca produc o bautura hranitoare, destul de bogata in substante nutritive. Nu, pentru cele mai multe dintre ele faca... citeste mai departe

Fibrele alimentare si carbohidratii

scris de Ziar de Cluj / 12.01.2012 16:51 / 0 comentarii / 18 vizualizari
Fibrele sunt aceea parte dintr-u aliment (cereale, fructe sau legume) care nu este absorbita in fluxul sangvin, ci este eliminata sub forma de deseuri. Desi nu sunt absorbite, rolul fibrelor in procesul de digestie este unul usor de inteles: ele asigura functionarea eficienta a colonului. Lipsa... citeste mai departe