dietetoterapie

Ardeiul iute pisca si… trateaza

scris de Ziar de Cluj / 05.11.2012 09:01 / 0 comentarii / 523 vizualizari
Ardeiul iute, chili, paprika, pepperoni, tabasco sunt de fapt varietati ale aceleasi legume, iar popoarele care-o folosesc cel mai mult au denumit-o fiecare in felul sau. Isi are originea in America Centrala si de Sud, fiind un ingredient de nelipsit din bucataria mexicana, maghiara, italiana sau... citeste mai departe

Polenul are tot ce ii trebuie organismului pentru viata

scris de Ziar de Cluj / 09.09.2012 01:52 / 0 comentarii / 69 vizualizari
Despre polen se spune ca este unul din cele mai de pret daruri ale naturii, intrucat fara el inmultirea plantelor cu flori nu ar fi posibila. Polenul reprezinta principala hrana pentru puietul din stup si material prima pentru laptisorul de matca.   Polenul este un ansamblu de microspori ai... citeste mai departe

Mustarul

scris de Ziar de Cluj / 16.07.2012 13:36 / 0 comentarii / 108 vizualizari
Planta erbacee, mustarul face parte din familia Crucifere. Exista mai multe soiuri de mustar: alb, negru, mustar de camp, mustar salbatic sau mustarul de Serepta cu gust aromat.   Gustul picant al mustarului se datoreaza unui ulei esential – absent in semintele necoapte si in pulberea... citeste mai departe

Fulgii de ovaz

scris de Ziar de Cluj / 19.03.2012 04:20 / 0 comentarii / 250 vizualizari
Ovazul este numele comun pentru unele plante erbacee din familia gramineelor, dintre care cea mai cultivate este Avena sativa, cunoscuta in general ca nutret si folosita pentru hranirea animalelor. Invelisul exterior al bobului este greu de inlaturat, de aceea faina si fulgii utilizati in... citeste mai departe

Un mar pe zi, in orice anotimp si…

scris de Ziar de Cluj / 20.02.2012 05:45 / 0 comentarii / 148 vizualizari
…doctorul nu va mai veni! Merele sunt recomandate sa le avem permanent pe masa din bucatarie, in toate anotimpurile, proaspete si de pe piata locala. Sunt insa foarte bune de consumat toamna, si mai ales iarna, cand deficitul de vitamine si minerale din organism creste, datorita reducerii... citeste mai departe