cure

Monodieta cu o singura leguma

scris de Ziar de Cluj / 25.12.2012 23:20 / 0 comentarii / 45 vizualizari
Principiul consta in alegerea unei legume verzi de vara si consumarea doar a acestei legume pe toata durata monodietei, sub forma cruda, inabusita in aburi la temperatura scazuta sau suc. Adauga plante aromatice proaspete: busuioc – pentru proprietatile sale antiseptice intestinale, tarhon... citeste mai departe

Cura de catina-alba

scris de Ziar de Cluj / 22.12.2012 04:13 / 0 comentarii / 44 vizualizari
Catina-alba este un arbust spinos care creste in Europa pe terenurile nisipoase. Are mare nevoie de soare, incat ar putea pieri daca nu are suficienta lumina. Se gaseste in special pe malurile Manecii si pe tarmurile Marii Nordului, pamanturi sarate in care radaciniele ei lungi si ramificate... citeste mai departe

Monodieta si cura de capsune

scris de Ziar de Cluj / 21.12.2012 07:13 / 0 comentarii / 38 vizualizari
Extraordinara aroma a capsunelor cultivate ecologic a devenit o palida amintire in fata celor cultivate industrial, care invadeaza piata actuala. Si totusi, mai poti gasi capsune cultivate cu dragoste de acei tarani care manifesta un respect deosebit fata de secretele naturii. Daca aveti capsune in... citeste mai departe

Cura de altitudine

scris de Ziar de Cluj / 09.11.2012 04:16 / 0 comentarii / 238 vizualizari
Si astazi, desi multa lume nu cunoaste, cura de altitudine constituie un aliat natural anonim al medicinii in lupta pentru invingerea unor afectiuni sau corectarea unor tulburari functionale si organice.     Cura de altitudine contribuie la mentinerea si fortificarea sanatatii, la... citeste mai departe

Curele primaverii

scris de Ziar de Cluj / 09.11.2012 03:50 / 0 comentarii / 9 vizualizari
Important anotimp de tranzitie, primavara scoate in evidenta starea de demineralizare si oboseala brusca (astenie), “caderi” ce pot fi depasite in mod placut prin practicarea unei cure sau monodiete pentru dezintoxicarea organismului.   Practicarea imediata a unei monodiete sau a... citeste mai departe

Cura cu suc de morcovi

scris de Ziar de Cluj / 30.10.2012 09:47 / 0 comentarii / 50 vizualizari
Pentru om, morcovul este unul dintre cele mai pretioase alimente. Desigur, trebuie cautati morcovii cultivati in conditii ecologice sau la tara – cei produsi de agricultura industrializata sunt destul de toxici pentru organismul uman.   Proprietati terapeutice. Morcovul comestibil se... citeste mai departe

Curele de primavara cu urzici si stevie

scris de Ziar de Cluj / 28.10.2012 11:51 / 0 comentarii / 926 vizualizari
Toate ingredientele vegetale din flora spontana utilizate in alimentatia umana au, pe langa valoarea nutritiva, si un rol terapeutic prin continutul in vitamine, saruri minerale, acizi si proteine asimilabile.   Urzica (Urtica dioica) este o planta foarte raspandita si cunoscuta in toate... citeste mai departe

Regimul alimentar in timpul curei de altitudine

scris de Ziar de Cluj / 17.10.2012 20:22 / 0 comentarii / 21 vizualizari
O atentie deosebita trebuie acordata alimentatiei in timpul curei de altitudine. Alimentatia constituie un factor adjuvant al curei care concura direct la reusita acesteia. Acest climat determina unele cerinte alimentare sporite fata de alimentatia de la ses.     La altitudinea joasa... citeste mai departe

Dieta de primavara

scris de Ziar de Cluj / 12.10.2012 23:04 / 0 comentarii / 12 vizualizari
Aceasta dieta promite pierderea unui kilogram pe zi, fara sa va condamne la infometare. Noutatea pe care o aduce aceasta dieta este ca puteti manca pe saturate, dar… un singur aliment pe zi.   Luni – sucuri. Rolul lor este de curatare a grasimilor. Dimineata, la pranz si seara se... citeste mai departe

Cura de fructe proaspete – fructe uscate

scris de Ziar de Cluj / 29.09.2012 16:20 / 0 comentarii / 39 vizualizari
Pentru a evita fenomenele de hipertensiune provocate de schimbarile bruste de temperature, se recomanda introducerea in alimentatie a unor nutrimente continand zaharuri cu asimilare lenta cum ar fi cerealele, leguminoasele, fructele uscate. O cura de fructe proaspete sau uscate practicata in lunile... citeste mai departe