In vizor

Consiliul Judeţean a ajuns la vorbele "proxenetului" Seplecan. Cine sunt "curvele" acum?

Consilierii Judeţeni sunt chemaţi la şedinţa de luni a deliberativului  pentru a încheia socotelile cu societatea Cluj Arena. Cu alte cuvinte, prin proiectul de hotărâre propus de către vicepreşedintele Marius Mânzat, Consiliul Judeţean va înceta asocierea cu Cluj Arena datoare vândută la municipalitate, fapt ce va netezi drumul spre faliment al societăţii infiinţate cu scopul de a administra imobilul Stadionului Mircea Luca. Decizia pe care o vor lua consilierii judeţeni luni era cunsocută încă de acum un an, de pe vremea când destinele judeţului erau conduse de “proxenetul” Mihai Seplecan, care în calitate de preşedinte al CJ propunea la acea vreme insolvenţa Cluj Arena. Motiv pentru care, pe pagina sa publică de Facebook, Alin Tișe, senator PNL la acea vreme și cu interes de a menține sinecurile de la Cluj Arena, nu-l scotea din „proxenet”, „analfabet” și alte insulte pe Seplecan (e drept, nu-l nominaliza, căci curajul avocățesc al lui Tișe nu mergea până acolo încât să-și asume să riște și un proces).

Una dintre ţintele politice ale lui Alin Tişe în timpul mandatului său senatorial a fost preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj Mihai Seplecan pe care, indirect, l-a numit proxenet, interlop, şi bişniţar cerşetor.  Fără a comenta postarea de anul trecut a actualului preşedinte CJ Cluj, Alin Tişe, pe care o prezentăm mai jos, întrebăm cum s-a ajuns ca, la un an şi jumătate de la blocarea conturilor societăţii Cluj Arena, să fie acceptată ideea rezilierii contractului de asociere, exact ceea ce propunea printre rafalele de insulte fostul interimar la președinția CJ? Trecem și peste faptul că, de câte ori îi sunt amenințate interesele, politicianul își bagă la înaintare familia.

“Nu am reacţionat până acum la nici o afirmaţie făcută despre mine şi mandatul meu la Consiliul Judeţean, deşi se urmarea discreditarea mea politică şi publică. A sosit momentul să le vorbesc în limbajul lor şi „pe limba lor”. Mandatul meu a adus clujenilor proiectele pe care apoi diferiţi cretini proxeneţi interlopi şi bişniţari cerşetori nu au ştiut nici măcar să le finalizeze, dar să şi genereze altele noi. Am respectat deciziile colegilor mei din partid, însă, acum preocupările unor jeguri politice analfabete în complicitate penală cu diferiţi şantajişti îmi vizează familia, soţia şi băieţelul meu. Asta este inadmisibil şi intolerabil ! Toate acestea pe bani publici (!) şi minţind că apără legalitatea şi interesului public. Când nu cunosc măcar o singură lege! Îi cunosc pe aceşti nenorociţi incompetenţi şi le ştiu şi jocurile politice. Şi nu doar eu le ştiu … Acest fapt este de o gravitate excepţională şi nu poate fi tolerat de către nici o persoană sau autoritate a statului. Jegurilor politice analfabete cu preocupări de proxeneţi interlopi şi şantajiştilor, plătiţi din bani publici, care execută oameni publici / politici le transmit că a sosit momentul să reacţionez. Va urma! Senator Alin Tişe” , a scris Alin Tişe pe contul personal de Facebook. 

Mihai Seplecan a propus, încă din luna august 2015, intrarea în insolvenţă a societăţii Cluj Arena însă “voinţa politică” nu a fost unanimă la nivelul celor care făceau și desfăceau în PNL. 

“În urma discuţiilor pe care le-am avut cu liderii de grup din Consiliul Judeţean am decis să iau legătura cu domnul primar  pentru a-i expune cele trei variante agreate de către CJ Cluj. Prima variantă propusă este ca municipalitatea să preia societatea Cluj Arena 99% din acţiuni, practic ei să administreze de acum în continuare societatea, să administreze stadionul, unde îşi vor putea numi un nou director sau să păstreze directorul actual, unde îşi vor putea numi un nou consiliu de administraţie sau să păstreze acest consiliu de administraţie. Practic ei vor prelua 99% din pachetul de acţiuni la Cluj Arena, dar stadionul va rămâne în continuare în patrimoniul judeţului. Ei doar să-l administreze, să aducă de acum încolo Untold-ul, Metallica, alte formaţii şi exact cum administrează şi Sala Polivalentă vor avea firma care administrează stadionul dar stadionul rămâne în administraţia judeţului. 
A doua variantă este insolvenţa. Insolvenţa este asupra firmei, nu asupra stadionului. Stadionul rămâne în continuare în patrimoniul judeţului, doar firma va intra în insolvenţă. Va fi un plan de reorganizare şi când firma va intra în insolvenţă penalităţile nu vor mai curge, adică practic în momentul acela nu se vor mai plăti taxe şi impozite la stat, iar cheltuielile curente vor fi deblocate, se va putea plăti salarii, curent, gaz şi stadionul nu mai riscă să fie inundat. Dacă nu se plăteşte curentul, având în vedere că stadionul este sub nivelul Someşului, stadionul riscă să fie inundat”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj”, declara Mihai Seplecan la mijlocul lunii august 2015. 

Proiectul de hotărâre asumat de Marius Mânzat prevede întreruperea colaborării dintre CJ Cuj şi Cluj Arena, administratorul stadionului,  din 21 decembrie, fapt ce va duce la intrarea în faliment a societăţii.  

“Se aprobă încetarea Contractului de asociere în participaţiune încheiat între Judeţul Cluj şi societatea Cluj Arena S.A., în vederea exploatării imobilului CLUJ ARENA situat în Municipiul Cluj-Napoca, Aleea Stadionului nr. 2, cu data de 21.12.2016. Se aprobă trecerea imobilului Cluj Arena din proprietatea privată în proprietatea publică  a Județului Cluj, la data de 22.12.2016.”, se arată în textul hotărârii. 

Emil Boc a lansat tot în luna august 2015 ideea realizării unei structuri unice care să administreze Sala Polivalentă şi Stadionul, scopul declarat fiind acela de a realiza o mai bună programare a evenimentelor la cele două obiective.  

“Trebuie să facem orice ne stă în putinţă legal să se evite insolvenţa. Ne-am arătat disponibilitatea de a prelua stadionul, cu datoriile aferente şi plata impozitului, urmând ca după aceea să constituim o structură unică Sala Polivalentă – stadion. Rămâne să decidă Consiliul Judeţean, dar, oricum, noi avem nevoie la Cluj de o societate unică, de un singur centru de comandă pentru tot ce înseamnă evenimente sportive, culturale, politici publice sportive. Planificările la Cluj Arena sunt una, la Sala Polivalentă sunt alta. Dacă ai avea o singură structură, ai putea să ştii că, da, în august 2016 nu se închiriază nimic pentru că vom avea ediţia a doua Untold”, a a afirmat  primarul Emil Boc.

Prin decizia nr. 55/24.11.2014 emisă de Curtea de Conturi a României s-a reţinut că în perioada 2011-2014, nu au fost calculate, declarate, înregistrate şi virate – taxa pe clădiri datorată pentru clădirile primite în administrare aparţinând domeniului privat al Judeţului Cluj, fiind diminuate astfel obligaţiile către bugetul local cu suma de 5.659.216 lei, din care 4.249.291 lei taxă pe clădiri şi 1.409.925 lei reprezentând majorări de întârziere aferente, – taxa datorată pentru terenurile primite în administrare aparţinând domeniului privat al Judeţului Cluj, fiind diminuate astfel obligaţiile către bugetul local cu suma de 148.439 lei, din care 111.773 lei – reprezintă taxă pe teren şi 36.666 lei reprezintă majorări de întârziere aferente.
Prin adresa nr. 1490/24.09.2015, înregistrată la Consiliul Judeţean Cluj cu nr. 18072/24.09.2015, conducerea societăţii a comunicat faptul că Municipiul Cluj-Napoca, Direcţia de Impozite şi Taxe locale a emis titlul executoriu nr. 131.406/12.06.2015 prin care solicită achitarea sumei de 14.925.531 lei cu titlu de taxă pe clădiri şi taxă pe teren.

Înţelepţilor din CJ Cluj le-a luat un an şi jumătate să ajungă la vorbele “proxenetului“ Mihai Seplecan şi să pună pe ordinea de zi a şedinţei care se va desfăşura luni, rezilierea contractului cu fabrica de sinecuri Cluj Arena şi trimiterea societăţii înspre faliment.

Chiar așa, cine sunt „curvele”, acum?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *