coniac

Casian Popa, clujeanul ce te inițiază în cultura băuturilor: "Trebuie să înveți să bei fain, alcoolul leagă prietenii”

scris de Florin Moldovan / 20.03.2015 14:48 / 0 comentarii / 1579 vizualizari
Casian Popa e ,,Snoblesse Oblige”, iar ,,Snoblesse Oblige” e Casian Popa. Dar ce e ,,Snoblesse Oblige”? E expresia personalității unui clujean simpatic, pasionat de cultura băuturilor și de cultură în general, de istorie și de artă, ce consideră că orice act de cunoaștere interculturală pornește de... citeste mai departe

Coniacul, vinul arzator

scris de Ziar de Cluj / 29.11.2012 10:34 / 0 comentarii / 68 vizualizari
Coniacul sau brandy-ul este o bautura alcoolica frantuzeasca, produsa in regiunea Charente. Se obtine prin dubla distilare a unor vinuri albe locale. Dupa o prima distlilare a vinurilor si separarea depunerilor (drojdia), produsul este supus unei distilari suplimentare. Rafinarea are loc in butoaie... citeste mai departe

Bitterul, coniacul si romul

scris de Ziar de Cluj / 17.07.2012 09:14 / 0 comentarii / 271 vizualizari
Intre bauturile ce se pot servi (simplu sau in amestec) la bar sunt si bitterul, coniacurile si romul. Bitterul este o bautura alcoolica obtinuta din vin, careia i se adauga extract de plante, fructe, coji de citrice si zahar. Concentratia sa alcoolica variaza intre 25-28 % vol. Are culoare rosu-... citeste mai departe