colesterol

Beneficiile vitaminei B3 (niacina)

scris de Ziar de Cluj / 01.11.2012 11:09 / 0 comentarii / 1122 vizualizari
O modalitate verificata si putin costisitoare de optimizare a raportului colesterol / HDL (insemnand, de exemplu, cresterea nivelului de HDL “bun” si scaderea LDL) consta in administrarea unui supliment zilnic de niacina (vitamina B3). Aceasta reprezinta o alternativa terapeutica... citeste mai departe

Cresterea nivelului de colesterol in sange

scris de Ziar de Cluj / 09.10.2012 23:21 / 0 comentarii / 20 vizualizari
Hipercolesterolemia – cresterea nivelului de colesterol in sange – constituie in subiect medical major al zilelor noastre, colesterolul fiind unul dintre agentii responsabili de ateroscleroza, care conduce si la aparitia bolilor cardiovasculare.     Cresterea nivelului de... citeste mai departe

Adevarul despre taratele de ovaz

scris de Ziar de Cluj / 29.09.2012 01:08 / 0 comentarii / 4251 vizualizari
Considerate un timp reteta-minune capabila sa scada nivelul colesterolului, taratele de ovaz au lasat o urma adanca in mentalul colectiv. Producatorii de produse alimentare s-au grabit sa profite de noua “moda”, sugerand ca aproape orice merge mai bine cu tarate de ovaz. In tarile... citeste mai departe

Ce sunt bolile de inima

scris de Ziar de Cluj / 20.09.2012 13:37 / 0 comentarii / 25 vizualizari
Bolile de inima constituie prima cauza de deces din tarile dezvoltate. Desi boala de inima este adesea considerata o boala prodominant masculina, ea este acum prima cauza de deces care atinge atat femeile, cat si barbatii. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 25 % din cele 11 milioane de... citeste mai departe

Colesterolul – urmeaza vesti proaste…

scris de Ziar de Cluj / 16.09.2012 06:57 / 0 comentarii / 17 vizualizari
Pe coperta revistei Time, din 26 martie 1984, a aparut fotografia unei farfurii, pe care se gaseau doua oua la capac si o bucata de bacon, sub titlul “Colesterolul – Urmeaza vesti proaste…”. La pagina 56, articolul din revista intitulat “Atentie la oua si unt”,... citeste mai departe

Colesterolul bun si colesterolul rau

scris de Ziar de Cluj / 22.07.2012 04:03 / 0 comentarii / 8 vizualizari
Cercetarile de ultima ora afirma fara nici o tagada ca nu exista o relatie stransa intre aportul de colesterol din hrana si incidenta afectiunilor cardiovasculare. Pe de alta parte, numeroase alimente bogate in colesterol pot avea si un continut mare de grasimi saturate si, ca atare, sunt nocive.... citeste mai departe

Oul, un aliment complet

scris de Ziar de Cluj / 05.07.2012 17:04 / 0 comentarii / 52 vizualizari
Unul dintre cele mai hranitoare alimente, oul este un adevarat cocteil de vitamine si de minerale. El reprezinta una dintre cele mai bune surse de proteine, iar daca este consumat crud se poate beneficia la maxim de calitatile lui ca aliment. De regula, el se prepara termic din motive de siguranta... citeste mai departe

Terapia medicamentoasa pentru scaderea colesterolului

scris de Ziar de Cluj / 27.05.2012 23:44 / 0 comentarii / 112 vizualizari
Colesterolul se gaseste in oricare celula a organismului si fiecare celula are nevoie de el. Dar riscul dvs. pentru o boala cardiovasculara creste considerabil daca aveti in sange o cantitate prea mare din aceasta substanta ceroasa si grasa.     Colesterolul este numai una dintre formele... citeste mai departe

Colesterolul sangvin intre bine si rau

scris de Ziar de Cluj / 04.04.2012 18:33 / 0 comentarii / 20 vizualizari
Ce anume poate transforma o substanta normala, utila si sanatoasa intr-un ucigas periculos? Cum este posibil ca ceva din care sunt sintetizati hormonii sexuali, care ajuta la cladirea unor oase puternice si care echilibreaza raspunsul organismului la stres sa poata reduce aportul de oxigen si sa... citeste mai departe

Cate si ce fel de grasimi consumam

scris de Ziar de Cluj / 16.03.2012 23:51 / 0 comentarii / 6 vizualizari
Pentru a ne simti bine, este necesar sa introducem in alimentatie o cantitate adecvata de grasime. Grasimile – pe langa faptul ca asigura energia in forma concentrata – introduce in organism acizi grasi esentiali (acidul linoleic si acidul linolenic) si vitaminele A, D, E.  ... citeste mai departe