Justitie

Chezan a preluat din nou controlul asupra fostei Tower SRL, aflată în procedura falimentului

La începutul acestui an, Helco Investment, care se anunța ca un salvator al proiectului imobiliar Tower, a dispărut complet din afacere, iar creanța de 19,4 milioane lei din dosarul de faliment al Clark International SRL (fosta Tower SRL) a revenit la un offshore din SUA, prin care Mihai Chezan a cumpărat creanța de la Bancpost.

Informația privind revenirea offshore-ului în tabelul creditorilor Clark International a fost publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență de către lichidator. Amintim că numele companiei Helco a fost vehiculat în dosarul penal în care este inculpat Mihai Chezan ca salvator al afacerii. Oamenilor li s-a propus la mediere să-și retragă plângerea penală dacă vor ca Helco să termine construiască blocurile în care și-au luat apartamente. Iată că acum Helco dispare!

”La data de 03.01.2017, lichidatorul judiciar a recepționat o nouă notificare din partea HELCO INVESTMENT & MANAGEMENT SRL prin care se comunică faptul că CARPATHIA LLC și HELCO INVESTMENT & MANAGEMENT SRL de comun acord au anulat contractul de cesiune de creanță încheiat la data de 17 decembrie 2014 referitor la creanța în sumă de 19.405.209,36 RON împotriva debitorului cedat CLARK INTERNATIONAL SRL, creanță achiziționată anterior de CARPATHIA LLC.

Ca urmare a anulării contractului de Cesiune de Creanță, CARPATHIA LLC revine creditor în debitorul cedat și preia drepturile pe care legea și titlul constatator al creanței cedate le conferă în tabelul creditorilor întocmit în cadrul procedurii falimentului împotriva CLARK INTERNATIONAL SRL.

Prin urmare, lichidatorul judiciar la data de 05.01.2017 a procedat la modificarea tabelului definitiv consolidat actualizat cuprinzând obligațiile debitoarei CLARK INTERNATIONAL SRL, elaborând în acest sens un nou tabel sub nr.3202/05.01.2017, tabel care a fost depus la dosarul cauzei și trimis spre publicare în BPI.”, se arată în buletinul procedurilor de insolvență nr. 505/11.01.2017.

În noiembrie 2014, ZiardeCluj.ro scria că Mihai Chezan s-a reactivat in luna august, adresand Bancpost o propunere surprinzatoare. Mihai Chezan a trimis un fax institutiei bancare prin care propunea 1 milion de dolari pentru stingerea litigiului cu conditia ca banca sa-si retraga plangerea penala facuta pe numele lui. ”Dupa un anumit moment de gandire, Bancpost a acceptat tranzactia. Banii au fost platiti prin intermediul unui vehicul financiar obosit, un offshore din Delaware, reprezentat de un anume individ Renald Berlin. Offshore-ul se numeste Carpathia LLC cu adresa 501 Silverside Road suite 87, Wilmington 19809, Delaware.”, nota aceeași sursă.

Lichidatorul a fost pus de judecătorul sindic să urmărească procesul penal, având în vedere că toate bunurile debitoarei se afla sub sechestru penal. ”În dosarul nr. 3317/117/2014 aflat pe rolul Tribunalului Cluj, dosar în care debitoarea CLARK INTERNATIONAL SRL are calitatea de suspect privind săvârsirea infracţiunii de înselăciune calificată, săvârsită în formă continuată, prev. de art.244 alin.1 si 2 Cod Penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod Penal si art.5 alin 1 Cod Penal. La termenul de judecată din data de 19.12.2016, instanța de judecată a amânat soluționarea cauzei pe data de 23.01.2017, urmând ca judecătorul să procedeze în continuare la audierea celor 99 de părți vătămate.”, a scris lichidatorul judiciar în raport.

La termenul din 23 ianuarie, instanța a amânat cauza pe 17 februarie, ”în vederea întocmirii unei adrese catre Baroul Cluj, pentru desemnarea unui aparator din oficiu care asiste partile civile fata de care a fost reziliat mandatul de asistenta juridica cu aparatorul ales, av. Marian Ramona Bianca”, precizeaza Clujust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *