ceaiuri

Aproape totul despre ceai

scris de Ziar de Cluj / 17.09.2012 08:49 / 0 comentarii / 42 vizualizari
Desi termenul de ceai este extins si asupra amestecurilor de plante medicinale, in limbaj de specialitate acestea sunt numite tisanes sau infuzii de plante. Deci ceaiul, verde sau negru, este ceva total diferit de infuziile de plante medicinale.     Ceaiul propriu-zis se obtine din... citeste mai departe

Dioterapii cu cirese

scris de Ziar de Cluj / 03.06.2012 11:59 / 0 comentarii / 16 vizualizari
Dincolo de faptul ca sunt foarte gustoase, datorita continutului de saruri de potasiu, saponine, flavonoide, tanin, ciresele au o actiune detoxifianta si diuretica, remineralizanta si depurativa, de normalizare a tranzitului intestinal, favorizand digestia si curatind intestinele.Ciresele sunt o... citeste mai departe

Eliminarea substantelor toxice cu ajutorul ceaiurilor

scris de Ziar de Cluj / 24.05.2012 18:19 / 0 comentarii / 193 vizualizari
Dupa zile de sarbatoare, in care am mancat pe saturate bucate delicioase, este recomandat sa facem si o pauza de detoxifiere a organismului cu ajutorul ceaiurilor. Exista ceaiuri care aduc beneficii rinichilor, ficatului si intestinelor. Pentru persoanele care sufera de digestie lenta si au... citeste mai departe

Cura lui Rudolf Breuss impotriva cancerului

scris de Ziar de Cluj / 18.04.2012 03:50 / 0 comentarii / 305 vizualizari
Cura lui Rudolf  Breuss este o cura cu sucuri de legume si ceaiuri impotriva cancerului, leucemiei si a altor boli grele ori aparent nevindecabille.  Ea consta in faptul ca, timp de 42 de zile, nu este permis a se consuma altceva decat sucuri de legume si ceaiuri corespunzatoare,... citeste mai departe

Dietoterapii cu papadie

scris de Ziar de Cluj / 20.03.2012 00:28 / 0 comentarii / 71 vizualizari
Papadia – Taraxacum officinale – este o specie erbacee perena ce face parte din familia Compositae. Larg raspandita pe pajisti, pe terenurile necultivate si pe marginea drumurilor, papadia este printre primele plante care infloresc primavara.     Frunzele contin: 9,1 %... citeste mai departe

Ceaiul, cea mai raspandita bautura din lume

scris de Ziar de Cluj / 24.02.2012 21:16 / 0 comentarii / 41 vizualizari
Frunzele de ceai apartin in general unui arbust vesnic verde (Camellia sinensis sau Camellia theifera sau Thea sinensis) din familia Teaceae iar bautura cu numele de ceai se obtine prin infuzarea frunzelor sale. Ceaiul este cultivat in India, Sri Lanka, China, Java, Turcia si Kenia. De la ceai se... citeste mai departe

Dragonul Negru - ceaiurile Oolong

scris de Ziar de Cluj / 04.02.2012 13:16 / 0 comentarii / 92 vizualizari
De sute de ani in Extremul Orient, ceaiul Oolong a fost recunoscut si apreciat pentru calitatile sale de vindecare si de capacitatea de slabire. Minunat si unic, ceaiul Oolong combina aroma si gustul delicios plin de ceai negru, cu unele dintre cele mai bune calitati benefice pentru sanatate ale... citeste mai departe