In vizor

Casa de Asigurări de Sănătate Cluj e condusă de aproape un an de director interimar. La ultimul concurs a fost dezastru

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) are nevoie de un an ca să organizeze concurs pentru conducerea CAS Cluj, care de anul trecut din primăvară e condusă de director interimar.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj este asigurată prin interimat de aproximativ un an, de când s-a pensionat Emilia Groza. După retragerea Emiliei Groza, și-a intrat în atribuții Gențiana Rădulescu, care până atunci îndeplinea funcția de director economic. Gențiana Rădulescu este soția lui Șerban Rădulescu, specialist în chirurgie cardiovasculară. El a fost senator PDL, apoi a intrat în Partidul Conservator, unde a ocupat funcția de președinte al PC Cluj.

Abia acum, la mai bine de un an de la retragerea Emiliei Groza, CNAS organizează concurs pentru ocuparea postului de director general al instituției. În 11 mai, la sediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate va avea loc concursul pentru șefia CAS Cluj.

„Anul trecut, undeva în aprilie-mai s-a pensionat doamna Emilia Groza și de atunci nu a fost organizat concurs. Noi de atunci suntem cu președinte director general interimar, doamna Gențiana Rădulescu și trebuie să avem președinte general”, a declarat Crina Grozav, purtătorul de cuvânt al CAS Cluj.

Concursurile pentru conducerea unei case de asigurări de sănătate se organizează doar când decide CNAS.

„Nu se pune problema de cererea județelor la organizarea concursurilor. Se fac când se întrunesc condițiile legale pentru concurs, iar noi am fost cu președinte director general interimar. De obicei se organiza concurs când se schimbau cu peste 50% indicatorii din planul de management încheiat între președinți și Casa Națională”, a afirmat Crina Grozav.

În 11 mai, se organizează concurs pentru postul de director ale tuturor caselor de asigurări de sănătate din țară. În acest context, trebuie reamintit faptul că anul trecut, în luna martie, când a fost organizat concurs pentru conducerea caselor de asigurări de sănătate din Cluja a fost un dezastru național. Nici unul din cei 41 de candidați care au participat la concurs nu au reușit să treacă concursul. În prima etapă au ajuns 27 din cei 41 de candidați, opt au absentat (printre care și Emilia Groza, candidatul de la Cluj), iar restul au picat proba scrisă. Punctajul minim care trebuia atins de candidați era de 70 de puncte pentru a ajunge în etapa finală, care constă într-un interviu. Imediat după concursul respectiv, Emilia Groza s-a pensionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *